Trabzon Özel İmperial Hastanesi'nde 15 günlük bebeğe operasyon

Trabzon Özel İmperial Hastanesi'nde akciğerindeki kist nedeni ile nefes almakta zorluk çeken 15 günlük bebek yapılan operasyonla sağlığına kavuştu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel İmperial Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Alperen hastanın ölüm riskine karşı başarılı bir şekilde ameliyat edildiğini belirterek ?Hastamız solunum sıkıntısı ve akciğerlerindeki kitlenin patlayarak solunum yollarına dağılması ve hastanın ölüm riskine karşı ameliyat edildi. Sağ akciğerin alt lob tamamen, orta lob kısmen çıkartıldı. Orta lobda yırtılmış doğumsal 3 cm ebatında kistik kitle mevcuttu. Alt lob ise tamamen doğal yapısı bozulmuş ve tümoral kıvamda idi. Bu şartlarda devamlı akciğer enfeksiyonu geçirmesi ve kist rüptürü nedeniyle operasyon kararı verdik. Sağ thorakotomi ile operasyonumuzu başarıyla gerçekleştirdik. Genel durumu iyi olan hastamızın tedavisi devam ediyor. Herhangi bir sorun yok. Birkaç gün içinde taburcu etmeyi planlıyoruz" dedi.

Ameliyat ve ameliyat sonrası yoğun bakım sürecinde hiçbir komplikasyonla karşılaşılmadığını belirten Özel İmperial Hastanesi çocuk cerrahisi uzmanı Op. Dr. Ali Alperen ?bu tür yeni doğan thoraks ameliyatları özelliği ve donanımı olan merkezlerde yapılmaktadır. Hastanemizin teknik donanım, cerrahi ekipman ve tam donanımlı yeni doğan yoğun bakım koşulları bu tür operasyonları yapabilecek kapasiteye ve tecrübeye sahiptir. Yoğun bakımtakibinde hiçbir problemle karşılaşmadan hastanemizde bu tür ameliyatları başarıyla gerçekleştirmekteyiz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber