Memur olsam cayardım

Haber Giriş : 09 Ağustos 2005 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetle memur sendikaları arasında 15 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşme görüşmelerinin en önemli gündem maddelerinden biri, sosyal yardımlar. Çünkü şu anda verilen sosyal yardımlar oldukça düşük. İki çocuklu aileye ayda 83 YTL yardım yapılırken, memur tek tatmin edici yardımı öldüğü zaman alıyor...

MEMUR 15 Ağustos'ta başlayacak toplu görüşmelere hazırlanırken, komik rakamların verildiği sosyal yardım ödemeleri, yine ana gündem maddelerinden biri olacağa benziyor. Günün gerçeklerine uymayan sosyal yardımlar, geçtiğimiz yıl 20 Yeni Kuruş ile 60 Yeni Kuruş arasındaki kira yardımıyla gündeme gelmiş, bu yardım, Maliye Bakanlığı'nın aldığı kararla kaldırılmıştı.

BİRİ 6 yaşın altında, diğeri 6 yaş üzeri 2 çocuklu bir memur, aile ve çocuk yardımıyla birlikte, ölüm ve doğum yardımı hariç, ayda sadece 83 YTL 20 YKr sosyal yardım alıyor. Memuru en çok memnun eden yardım ise ?ölüm yardımı'. Çünkü ölüm halinde en yüksek sosyal yardım söz konusu. Memur kendisi ölürse aileye 790.40 YTL, bir yakını ölürse kendisine 395.20 YTL veriliyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber