Karamanlı işadamları mevsimlik tarım işçileriyle iftar yaptı

Karaman'da hayırsever işadamları Kimse Yok mu Derneği organizasyonunda Pınarbaşı köyünde çalışan 120 mevsimlik tarım işçisiyle birlikte iftar yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HERSENE GELİYORUZ BU BİZİM İÇİN İLK OLDU

Mersin'in Tarsus ilçesi Akgedik köyünden gelip işçilerin başında bulunan Mehmet Mert, verilen iftarın kendilerini memnun ettiğini söyleyerek hayırsever iş adamlarına teşekkür etti. Mert, yaklaşık 1 aydır Karaman'da olduklarını dile getirerek, işlerin henüz bitmemesi nedeniyle Ramazan Bayramı'nı da burada geçireceklerini anlattı. Mert, Ramazan ayının dolu dolu yaşandığı bir dönemde mevsimlik tarım işçilerinin işlerinin her anlamda zor olduğunu kaydederek ?Böyle bir zamanda bizleri hatırlayıp hem dertleşmek hem de iftar vermek için geldiniz. Bu bizim için ilk defa olan bir durum. Her yıl bu bölgeye geliriz ancak bağda, bahçede çalışıp başka yerlere gideriz. Hatırlanmamız ve değer verilmemiz bizi sevindirdi, bugün Karaman'daki en güzel günümüz oldu.? dedi.

İşadamları adına konuşan Ayhan Özdemir'de böyle bir iftara katkıda bulunarak Ramazan ayının havasını daha iyi yaşadıklarını belirterek bu tür organizasyonlara destek vermeye devam edeceklerini vurguladı. Yemek dağıtımında bizzat görev alan Özdemir, iftarın her anının kendisini etkilediğini söyleyerek, ?Ramazan ayı buna benzer programlarla değerlendirildiğinde ancak yaşanabiliyor.? diye konuştu.

RAMAZAN RAMAZAN GİBİ YAŞANINCA GÜZEL

İftara katılan eğitimci Ekrem Gürler ise memleketten uzak Ramazanların zor olduğunu ve bunu yaşadığını ifade ederek, buna benzer programlarda topluca yapılan iftarların çok anlamlı olduğuna dikkati çekti. Gürler, Karaman'daki öğrencilerinin bir bölümünü bu iftara davet ettiğini ifade ederek ?Onlar için de çok farklı bir iftar oldu. Oruçlarını bir bardak suyla açıp mevsimlik tarım işçilerine ve ailelerine yemek dağıtımı yaptılar. İşleri bitince yemeklerini alıp iftar ettiler. Mutlulukları gözlerinden okunuyordu, sanırım Ramazan böyle olunca insanlar huzur buluyor.? şeklinde konuştu.

Aynı iftarda bulunan gazeteci olan Hüseyin Ölger de, hayatının en güzel iftarının bu olduğunu söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber