Bağbozumu şenlikleri bu yıl 9-14 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek

Urla'da 2600 yıllık bir geçmişe sahip olan ve üzüme balın zeytine yağın düştüğü gün olarak kabul edilen Bağbozumu Şenlikleri bu yıl 9-14 Ağustos 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Urla'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bağbozumu Şenlikleri 9 Ağustos Perşembe günü Ali Rıza Mete Yelken Kulübü'nde gerçekleştirilecek Yelken Yarışları ile başlayacak ve 14 Ağustos Salı günü Malgaca Pazarı'nda yapılacak ürün yarışmasıyla sona erecek.

Bu yıl 6 gün sürecek olan Bağbozumu Şenlikleri festival havasında kutlanacak. Şenlikler kapsamında 9-10-11 Ağustos tarihleri arasında Ali Rıza Mete Yelken Kulübü'nde Yelken Yarışları yapılacak. Yarışlarda dereceye girenler 11 Ağustos günü saat 20.00'de yapılacak tören ile ödüllendirilecek ve ardından İzmir Pop Orkestrası konser verecek. Spor etkinlikleri 12 Ağustos Pazar günü Ali Rıza Mete Yelken Kulübü'nde gerçekleştirilecek Engelli Spor Karşılaşmaları ile sona erecek. Aynı akşam Urla Cumhuriyet Meydanı'nda Engelli Tiyatro Gösterisi ve Engelli Müzik Dinletisi yapılacak. Şenlik, 13 Ağustos Pazartesi günü Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 18.00'de açılacak olan ?1923-1950 Cumhuriyetin Aynası Urla Fotoğraf Sergisi ve saat 21.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda Fide Köksal'ın konseri ile devam edecek. Şenlik, 14 Ağustos Salı günü Malgaca Pazarı'nda Urlalı üreticilerin katılımıyla yapılacak ürün yarışmasıyla sona erecek.

Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi, Ziraat Odası ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğiyle bu gerçekleştirilecek Bağbozumu Şenliği'ni bu yıl festival havasında 6 gün sürecek çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını dile getiren Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, ?Herkesi Urla'ya Bağbozumu Şenliğimize davet ediyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber