Dolu hububatı tarlada vurdu

Korkuteli ilçesine bağlı Manay köyünde dün akşam saatlerinde etkili olan dolu hasara yol açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Korkuteli'ne bağlı Söğüt köyünde dün akşam iftar saatinde etkili olan dolu tarım arazilerini vurdu. Yaklaşık yarım saat süren doluda köy içindeki parke taşları yerinden kalkarken, ayçiçeği, sebze, arpa, buğday, anason, biber, kavun ve karpuz tarlalarındaki ürünler zarar gördü. Köylüler, mahsulün döl verme zamanı, arpa ve buğdayların ise hasat zamanında gelen dolu ile büyük zarara uğradıklarını belirtti.

DOLU ANASON VE REZENE TARLALARINI BİTİRDİ

Zararın; özellikle sebze, ayçiçeği, anason, patates, biber, karpuz, arpa ve buğday tarlalarında olduğunu dile getiren Köy Muhtarı Aziz Ayanlar, ?Dolu, anason, rezene tarlasını bitirdi. Vatandaş hasat sonrası arpa ve buğdaylarını biçtirdikten sonra ovaya bırakmıştı. Dolu toplu olan arpa ve buğdaylarını alıp suya karıştırdı. Arpa, buğday, sebze ve meyvelerde sap saman ve otta yoğun zarar var. Osman Kalfalar köyünde 4-5 evde su baskını var. Manay ve Osman Kalfalar köyleri arasındaki dere yatakları ve yol boyu su arıklarındaki taşkınlar sonucu yollar bozuldu. Zararımız büyük? dedi.

TARIM ARAZİLERİNİ YIKTI GEÇTİ

Köy sakinlerinden Şeref Ayanlar, ?Dolu tüm tarım arazilerimizi yıktı geçti. Hasarımız çok büyük? derken, Atem Özgen isimli vatandaş ise, ?Devletin bir an önce bizlere gereken desteği vermesini istiyoruz? diye konuştu. Zübeyde Karaağlı isimli çiftçi kadın da, ?Hasat sonrası mahsulümüzü keş olarak harman yerine bıraktık. Dolu nedeniyle ürünlerimiz zarar gördü. Zor durumdayız? dedi.

DÖRT KÜÇÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU

Manay çiftçilerinden Hüsnü Uysal da, doğal afet sonrası çok zor durumda kaldıklarını belirterek şunları söyledi: "Tüm ürünlerimiz zarar gördü. Tarlalarımız sular altında. Ürünlerimiz sular altında. 4 adet küçükbaş hayvanımız telef oldu. Devletten destek bekliyoruz.?

DESTEK BEKLİYORUZ

Selahattin Özgen isimli vatandaş ise, 50 yıldır köyde böyle bir doğal afet olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Allah'tan geldi. Ne yapalım. Devletimizin yardım elini bekliyoruz? Karpuz ve biber üreticisi Mehmet Uysal da, Osman Kalfalar ve Manaya köyünde yağan doğal afet sonrası hayatın felç olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Tüm ürünümüz zarar gördü. anason, karpuz, biber, arpa, buğday, ayçiçeği delik deşik olmuş. Buğday ve arpalarda yüzde 100 zarar var. Hükümetin bir an önce çiftçilerimizi desteklemesini istiyoruz.?

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Korkuteli Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü elemanları, hasar gören köylerde hasar tespit çalışmalarına başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber