Karadağ, kültürel değerleri ile Keçiören'e misafir oldu

Ankara Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri, dünya ülkelerini Keçiören'de ağırlamaya devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri, on altıncı gecesinde Karadağ'ı ağırladı. Karadağ Gecesi'nin açılışında Tekstilaç folklor grubu sahne aldı. Karadağ'a ait birbirinden renkli halk oyunlarını sergileyen grup üyelerini, katılımcılar beğeni ile izledi. Folklor gösterilerinin ardından Karadağ Müzik Okulu öğrencileri ve eğitmenleri de Karadağ parçalarını seslendirdi. Sanatçılar akordiyon eşliğinde söyledikleri parçalarla geceye katılanlara keyifli saatler yaşattı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bu gece ağırladığımız Karadağlıların birbirinden güzel gösterilerini izledik. Gösterilerle gördük ki bizim kültürümüz ve onların kültürleri arasında bir esinti ve bağlantı var. Karadağ, Balkan coğrafyasının en genç devletlerinden birisi. Orada bulunan kardeşlerimizi Keçiören'de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk." dedi.

Karadağ Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Sanya Raduloviç de konuşmasında Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür ederek, "Karadağ üç senedir Keçiören'in düzenlediği bu etkinliklere katılıyor. Bu da birlik ve beraberliğimizin çok önemli bir göstergesidir." diye konuştu. Karadağ Biyelo Polye Belediye Başkan Yardımcısı Tufik Boyadjiç ise etkinlikte Karadağ'ı tanıtmaya çalıştıklarını belirterek Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür etti. AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler de Türkiye ile Karadağ'ın ortak kültüre sahip olduklarına vurgu yaparak Karadağlıların Türkiye'yi kendi ülkeleri gibi görmelerini istedi.

Karadağ'dan gelen konukların renklendirdiği Karadağ Gecesi'ne AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Karadağ Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Sanya Raduloviç, Karadağ Biyelo Polye Belediye Başkan Yardımcısı Tufik Boyadjiç, Ak Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, belediye meclis üyeleri, Karadağ'dan gelen konuklar ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmaların ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Büyükelçilik Maslahatgüzarı Sanya Raduloviç ile Biyelo Polye Belediye Başkan Yardımcısı Tufik Boyadjiç'e gecenin anısında teşekkür plaketi ve hediye takdim etti. Raduloviç ve Polye de Başkan Ak'a Karadağ resimlerinin yer aldığı birer tablo hediye ettiler. Gecenin sonunda protokol üyeleri Karadağ kültürünün sergilendiği Karadağ Evi'nin açılışını yaparak birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber