Mecburi anaokuluna BASK desteği

Haber Giriş : 11 Ağustos 2005 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in önümüzdeki yıllar içerisinde ilköğretim okulları gibi Anaokullarını da mecburi olacağı açıklamasına destek çıktı.

Anaokullarının okullaşma oranının 3 yıl içerisinde yüzde 11 den, yüzde 17'ye yükseldiğini fakat bu oranın bile çok düşük olduğunu belirten Avcı, temel eğitime 5 yaşında başlamanın daha doğru ve verimli olacağını belirterek, AB'yi her konuda referans alan Hükümete AB standartlarını biran önce yerine getirme çağrısında bulundu.

Bir çok gelişmiş ülkede eğitime 4-5 yaşlarında başlandığını kaydeden Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, bu dönemlerde sosyal, duygusal ve zihinsel gelişimin, uyum, paylaşım, iç disiplin ve ekip çalışmaları kazanımlarının daha kolay geliştiğini vurgulayarak, "Ülkemizde çocuklarımızın en verimli eğitim dönemleri boş geçiyor. Sosyo-ekonomik düzeyi iyi olan ailelerin çocukları dışında çocuklarımızın büyük bir bölümü okul öncesi eğitim fırsatından yararlanamıyor. Her şey temel eğitimden geçtiği içindir ki, eğitime küçük yaşlardan başlamalıyız. Bağımsız Eğitimciler Sendikası olarak, Hükümete eğitim yaşının yukarı değil de aşağıya çekilmesini öneriyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber