İletişim Fakültesi Dekanı'ndan, tehdit ve torpil iddialarına yanıt

Marmara Üniversitesi (MÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran, Doç. Dr. Gözde Yılmaz'ın iddialarını yanıtladı. Devran, ?Haberde yer alan ithamlar ve iddialar mesnetsizdir.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran basında çıkan tehdit ve torpil haberlerine cevap verdi. Devran avukatı Ümit Demirhan aracılığıyla yaptığı açıklamada, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gözde Yılmaz'ın, ?Kendi hazırladığı yüksek lisans ve doktora listesini jüri üyesi olarak imzalamadığım için tehdit edildim. Dekan Yusuf Devran bana 2 adet liste vererek doktora ve yüksek lisans sınavlarında bazı öğrencilerin sınavı kazanmaları, bazılarınınsa kazanmamaları için müdahale etmek istedi. Bu listelerde bazı öğrenciler yanlarına işaretler konularak fişlenmişti, ben bu müdahaleyi kabul etmedim.? iddialarının mesnetsiz olduğunu söyledi.

Haberde adı geçen öğretim elemanı tarafından ifade edilen lisansüstü sınavların fakülteler tarafından değil, ilgili Enstitü kurulları tarafından belirlenen 3'er kişilik komisyonlar tarafından uygulanmakta olduğunun altını çizen Devran, ?Bu sürece, tarafımızca müdahalede bulunulması akademik teşkilat yapısı ve ilgili mevzuat çerçevesinde söz konusu değildir. Haberde yer alan ithamlar ve iddialar mesnetsizdir.? ifadelerini kullandı.

Açıklamada şöyle denildi. ?Lisans düzeyinde eğitim çalışmalarını yürüten fakültemizin ve şahsımın asılsız iddialarla hedef gösterilerek anlamsız tartışmaların içine çekilmek istenmesini üzüntüyle karşılamaktayız. Bir hafta önce de fakültemizle ilgili başka bir haber gündeme getirilmiş ancak bir gün sonra bu haberin de asılsız olduğu belgeleriyle ortaya çıkmıştır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber