200 bin nema mağduru var

Haber Giriş : 11 Ağustos 2005 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Ali Babacan, Çalışanların Tasarruflarını Teşvik Fonu kapsamında 4 milyon 500 bin hak sahibi olduğunu ve 4 milyon 300 bin kişinin taksitlerini düzenli alabildiklerini bildirdi.

Devlet Bakanı Ali Babacan, CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu'nun Çalışanların Tasarruflarını Teşvik Hesabının Tasfiyesi ile ilgili soru önergesini yanıtladı.

Babacan, Tasarruf Teşvik Fonu kapsamındaki hak sahibinin yaklaşık 4 milyon 500 bin kişi olduğunu ve 40 Nisan 2003 tarihinden 21 Temmuz 2005 tarihine kadar bu kişilere ana para, taksitler ve emekli ödemesi olarak toplam 8 Katrilyon 423 Trilyon lira ödeme yapıldığını bildirdi. Babacan, bugüne kadar Ziraat Bankası tarafından hak sahibi 1 milyon 534 bin 406 kişiye de 1 Katrilyon 579 Trilyon Lira tutarında nema karşılığı tüketici kredisi kullandırıldığını açıkladı.

Babacan, her taksit döneminde yaklaşık 4 milyon 300 bin hak sahibinin düzenli olarak taksitlerini aldıklarını belirtirken, yaklaşık 200 bin kişinin mağdur olduğunu ifade etti.

Babacan, bu hak sahiplerinin sorunlarının işyerleri tarafından Üç Aylık Şahıs Bildirim Formlarının ilgili bankaya süresinde düzenli olarak gönderilmemesi, hatalı gönderilmesi ya da hiç düzenlenmemesi, bazı işyerlerince de Tasarruf Teşvik kesintilerinin yatırılmaması, ayrıca işyerlerince yanlışlıkla aynı Tasarrufu Teşvik Personel numarasının birden fazla kişi için kullanılması veya hesap numaralarında hatalar yapılması, kesinti yapılan personele numara alınmaması gibi nedenlerden kaynaklandığını anlattı.

Babacan, bu tür hesaplarla ilgili olarak işyerlerinin yetkilileri ve kişilerle yapılan görüşme ve yazışmalar sonucunda sorunların büyük çoğunluğunun giderildiğini halen ilgili Bankaya ve Müsteşarlığa az sayıda sorunlu hak sahibi ve işyeri başvurusu olduğunu da belirtti.

Babacan, bu çerçevede işyerlerince geçmişe yönelik eksik kayıtları tamamlanan, kayıtları bilgi ve belgeye dayalı olarak düzeltilen hak sahipleri için sağlıklı bir ödeme altyapısı oluşturulduğunu da kaydetti.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber