Marşandiz Köprüsü yakında hizmete açılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hızla yapımı sürdürülen Anadolu Bulvarı üzerindeki Marşandiz Köprüsü, tamamlanma aşamasına geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Demiryolları Marşandiz Köprüsü'nde zayıf zemin, artan yük ve trafik koşullarından dolayı oturma ve çatlaklar görülmüş ve fiziki ömrünü tamamlaması nedeniyle yıkılmıştı. 15 Haziran Cuma günü başlayan yıkım çalışmaları ile birlikte yeni köprünün yapım çalışmaları da başlatılmıştı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, Marşandiz Köprüsü'nün tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, ?Yıkım çalışmaları sırasında hafriyat işlemleri devam ederken bir taraftan da yeni köprünün yapımına başladık ve çalışmalara hızla devam ettik.? diye konuştu.

Marşandiz Köprüsü'nde çalışmaların son hızla devam ettiğini belirten Fen İşleri Daire Başkanı Üçpınar, yeni Marşandiz Köprüsü'nde son aşamaya gelindiğini söyledi.

Yapımına başlandıktan sonra iki ayda tamamlanması hedeflenen Marşandiz Köprüsü'nde 200 personelle çalışmaların gece gündüz vardiyalı şekilde sürdürüldüğünü aktaran Üçpınar, ?Eski Marşandiz Köprüsü yerine yaptığımız yeni köprü 7 açıklıklı, tüm açıklıkları yüksek dayanımlı prefabrik öngörmeli kirişler ile geçildi. 2x4 şeritli yeni Marşandiz Köprüsü'nün toplam uzunluğu yaklaşık 186 metre. Tabliye betonları tamamlandıktan sonra köprüde asfalt çalışmalarını başlatacağız ve köprüyü kısa sürede hizmete açacağız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber