Makam şoförlerine Emniyet, MİT ve rallicilerden özel ders

Haber Giriş : 12 Ağustos 2005 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların sivil makam şoförlerine Emniyet, Mit ve rallicilerden oluşan bir heyet özel ders verdi. Günde iki saat süren derslerde terör yada benzeri tehlikeler karşısında hızlı ve güvenli kaçış tekniklerinin yanı sıra konvoy takip gibi ince sürüş detayları üzerinde de duruldu.

Son günlerde artan terör olayları da göz önünde bulundurularak Başbakan Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bazı kabine üyelerinin makam şoförlerine özel ders düzenlendi. Sivil oldukları için terörist saldırılara karşı özel bir eğitimi olmayan şoförleri, Emniyet, MİT ve rallicilerden oluşturulan bir ekip çalıştırdı. Akşam saatlerinde gerçekleştirilen 2 saatlik çalışmalarda öncelik tehlike anında hızlı ve güvenli kaçış oldu.

Makam şoförleri; konvoy takibi, eskortlarla uyumlu hareket, kullanılan araçların özellikleri gibi derslerin yanısıra rallicilerden şoförlüğün ince detaylarını öğrendiler. Makam şoförlerinin kurs boyunca en çok rallicilerle yapılan ?Süratli ve güvenli sürüş? çalışmasından keyif aldılar.

habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber