Memur-Sen: Memur maaşları net 300 YTL artırılsın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2005 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, memur maaşlarının net 300 YTL artırılmasını, en düşük memur maaşının 950 YTL olmasını istediklerini söyledi.

Aksu, konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 15 Ağustos'ta başlayacak toplu görüşmelere ilişkin temel taleplerini açıkladı.

Kamu İşveren Kurulu ile masaya, toplu görüşme değil, toplusözleşme için oturacaklarını belirten Aksu, kamu çalışanlarının uluslararası sözleşmelerden kaynaklı toplusözleşme hakkı bulunduğunu savundu.

Aksu, toplu görüşmelerin ana gündem maddelerini, mali, sosyal ve demokratik haklar, sosyal güvenlik reformu, kamu personel rejimi, Türkiye'nin ekonomik yapısı, IMF programları, 3 yıllık mali program ve kamu işçileriyle yapılan toplusözleşme konularının oluşturacağını belirtti.

Görüşmelerde ilk olarak, geçen yıl taahhüt edilen 50 maddenin tamamının hayata geçirilmesini gündeme getireceklerini söyleyen Aksu, önceliklerinin ise kamu çalışanlarına grev ve toplusözleşme hakkı tanınması ve eşit işe eşit ücret verilmesi konuları olduğunu bildirdi.

Ekonomik büyümeden ve artan milli gelirden hak ettikleri payı istediklerini, reel kayıplarının karşılanmasını talep ettiklerini belirten Aksu, "Memur maaşlarının net 300 YTL artırılmasını, en düşük memur maaşının 950 YTL olmasını istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber