Giresun'da hedef "0" işsizlik oranı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, AK Parti'nin Giresun'da yatırımcılara sunduğu imkanların karşılığının alındığını söyleyerek, "Giresun gerçek anlamda artık sanayi kültürünü almış ve istihdam üretmeye başlamış bir kent ünvanına kavuşuyor." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 08:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Canikli, Giresun'da hedeflerinin '0' işsizlik oranına ulaşmak olduğunu söyledi.

Canikli, yaptığı açıklamada, Giresun'da işsizlik rakamları ile Bulancak ilçesine kurulacak OSB hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bulancak'a kurulacak 2. OSB'nin Giresun ve Giresun ekonomisine sağlayacağı katkıları iyi bildiriklerini, bu nedenle de kuruluş çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi.

Nurettin Canikli, 2. OSB ile Giresun'a 10 bine yakın işçi istihdamı sağlanacağına işaret ederek, bunun da işsizlik rakamlarının daha da düşmesinde önemli bir faktör teşkil edeceğini belirtti. Giresun'da işsizlik oranının yüzde 6 civarında olduğunu, hızla da düştüğünü ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, şöyle konuştu: "Giresun'daki işsizlik oranı Türkiye ortamasının çok altında. Süren yatırımlarla beraber bu rakamın da altına indireceğiz. Aslında genel olarak yüzde 4'ün altına indiği zaman, teknik olarak, ekonomi bilimi kuralları çerçevesinde işsizlik "0" kabul edilir. Çünkü işsizliğin "0" olması mümkün değil fiilen. Biz inşallah bunu yakalayacağız"

Giresun'daki faaliyette bulunan fabrikaların işçi bulamamaktan yakındığını, Giresun'un dışarıdan işçi transfer edecek düzeye geldiğini belirten Canikli, şunları söyledi: "Son yıllardaki yatırım atağı sonuç verdi. Giresun'da SEKA gibi bir kaç kuruluşun gitmesi çok büyük moral bozukluğuna yol açmıştı. Biz buna yaklaşık 30 bin istihdam ile cevap verdik. 2002 yılı sonunda Giresun'da sigortalı çalışan işçi sayısı 51 bin iken, şuanda 82 bin civarındadır. Çok ciddi rakamdır bu. Gerçi bunun bir kısmı kayıt dışından kayda geçendir. 5084 sayılı Teşvik Kanunu çerçevesinde bunu kabul ediyoruz ama, önemli bir bölümü de yeni yapılan, kurulan yeni fabrikaların ortaya çıkarttığı istihdam kapasitesidir. Bunun da kabul edilmesi gerekiyor. İnşallah 2. OSB ile birlikte Giresun gerçek anlamda artık sanayi kültürünü almış ve istihdam üretmeye başlamış bir kent ünvanına kavuşacaktır. Bu son derece önemlidir. Çünkü Giresun'da 10 yıl önce böyle bir alt yapı yoktu. Böyle bir durum söz konusu değildi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber