Hüseyin Aygün serbest bırakılacak

PKK, CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün'ü serbest bırakacağını açıkladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AYGÜN, "YOĞUN ŞİKAYETLER" DOLASIYIYLA ALIKONMUŞ

PKK tarafından yapılan açıklamada, Hüseyin Aygün'ün, siyasi tavrı dolayısıyla yapılan "yoğun şikayetler" üzerine "gözaltına" alındığı belirtildi.

DERSİM'E DİKKAT ÇEKMEK İSTEMİŞLER

Hüseyin Aygün'ün, Türkiye'de devletin, Dersim'e ve Dersim halkına yönelik yürüttüğü politikalara ve ayrıca Dersim'de geliştirilmek istenen barajlara dikkat çekmek ve kendisinin bu politikaların hizmetine girmemesi gerekliliğini hatırlatmak amacıyla 'gözaltına' alındığını savunan terörist örgüt, "Gerekli idari ve hukuki işlemlerin tamamlanması ardından Hüseyin Aygün, kısa bir süre içerisinde serbest bırakılacaktır" ifadesini kullandı.

BÖYLE KAÇIRILMIŞTI

Olay sırasında Aygün'ün yanında olan danışmanı ve Akşam gazetesinin bir muhabiri, yaşananları aktarmıştı.

Aygün'e "Birkaç gün bizim misafirimiz olacaksın. Bu örgüt kararı. Direnmeden bizimle gel" diyen PKK'lılara, Aygün karşı koydu. Milletvekiliyle PKK'lılar arasında tartışma yaşandı. İşte o diyalog:

"MİSAFİRİMİZ OLACAKSIN"

PKK: Bize direnme. Partinin kararı. Birkaç gün bizim misafirimiz olacaksın.

Aygün: Beni tanıyorsunuz. Tunceli milletvekiliyim. Yaptığınız yanlış.

PKK: Geleceksin, yoksa zor kullanırız.

Aygün: Ben sizinle gelmeyeceğim. İsterseniz öldürün. Bugüne kadar Tunceli'nin ve Aleviler'in çıkarlarını korumak için çalıştım.

PKK: Direnmemeni söyledik. Bizimle gelmezsen kafana sıkarız.

Aygün: Gelmeyeceğim, isterseniz sıkın.

"KARŞI ÇIKTI AMA TEHDİT EDİLDİ"

Yaklaşık 20 dakika süren bu diyalogun ardından PKK'lılar, Aygün'ü ormanlık alana götürdü. Bu sırada Kadir Merkit ile Deniz Tunç da Aygün'ün götürülmesine karşı çıkmak istedi.

Ancak teröristler ikisini de "Kafanıza sıkarız. Buradan gidin" diyerek tehdit etti. Hüseyin Aygün ormanlık alana götürülürken Merkit ve Tunç'a dönerek "Dediklerini yapın. Gidin" diye seslendi.

Aygün'le birlikte aracın yanından uzaklaşan PKK'lılar, ormanda izlerini kaybettirdi. "Belki bırakırlar" diye düşünerek bir süre bekleyen Merkit ile Tunç, daha sonra Tunceli'ye dönüp olayı, emniyete ihbar etti.

anka

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber