Diyanet'te kurum değiştirme yönetmeliği değişti

Haber Giriş : 18 Ağustos 2005 08:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, özlük hakları dolayısıyla kurum değiştirerek personel sıkıntısı yaşanmasına neden olan çalışanların kurum değiştirme kriterlerini yeniden belirledi.

Alınan bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman imzasıyla yayınlanan genelgede, kurumda çalışmakta iken 2 veya 4 yıllık yükseköğrenim mezunu olan ve kurum değiştirmek isteyenlere izin verilmesinin personel açığını daha da arttırdığı, ayrılanların yerini doldurmanın mümkün olmadığı ve nitelikli, eğitimli ve tecrübeli eleman sayısının azaldığı belirtildi. Genelgeye göre, üniversite öğretim elemanı, öğretmen, doktor, avukat ve hakim, mühendis ve kariyer uzmanı olacakların kurum değiştirilmesine izin verilecek. Hastalık nedeniyle kurum değiştirmek isteyenlerde heyet raporu ile durumlarına uygun görev bulunmaması halinde valilik görüşü bulunanlara muvafakat verilecek. Başkanlığın görüşü alındıktan sonra kurum değiştirilmesine izin verilen personelin muvafakat işlemleri valiliklerce yürütülecek

yenişafak "Nitelikli eleman kaybının önüne geçmek için" yeni düzenleme yapan Diyanet, diğer kurumlara geçiş için sınırlama getirirken eğitim kurumlarına geçişlere izin verdi. ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Diyanet işleri Başkanlığı, çalışanlarının kurum değiştirmelerinden kaynaklanan personel sıkıntısının önüne geçmek için genelge yayımladı. Diyanet, diğer kurumlara geçişlere kısıtlama getirirken Milli Eğitim Bakanlığı'na ve üniversitelere geçeceklere ise herhangi bir engel koymadı. Diyanet işleri Başkanlığı, özlük haklan dolayısıyla kurum değiştirerek personel sıkıntısı yaşanmasına neden olan çalışanların kurum değiştirme kriterlerini yeniden belirledi. Diyanet işleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman imzasıyla yayımlanan genelgede, kurumda çalışmakta iken 2 veya 4 yıllık yükseköğretim kurumu mezunu olan ve kurum değiştirmek isteyenlere izin verilmesinin personel açığını daha da arttırdığı, nitelikli, eğitimli ve tecrübeli eleman sayısının azaldığı belirtildi. Genelgede, "ayrılanların yerini doldurmanın mümkün olmadığı" belirtilirken "Üniversitelere öğretim elemanı (öğretim veya araştırma görevlisi ve okutman dahil) olarak atanacaklara ve Milli Eğitim Ba-kanlığf nca öğretmenliğe atanacağı (ihtisas kursu öğrencisi hariç) bildirilmiş olanların kurum değiştirmeleri-4ıe başkanlıkça izin verileceği" bildirildi. Genelgeye göre, kamu kurum ve kuruluşlarından herhangi birine gitmek isteyenlerin kariyer unvanlı bir sınavı (kaymakam, doktor, hâkim, avukat, mühendis, veteriner, müfettiş, kariyer uzmanı) kazandığı veya eşdeğer bir göreve atanacağı (müdür, daire başkanı ve benzeri) ilgili kurumca bildirilmiş olanların da onama almaları sağlatacak.

cumhuriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber