Vali Öztürk'ten anlamlı makale

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2005 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan Valisi Refik Arslan Öztürk'ün Kelkit Havzası isimli dergiye yazdığı ve yerel idarelerde yaşanan çarpıklıkları kaleme aldığı makale ilgi gördü.

"Yarınlarımıza Yazık Oldu" başlığını taşıyan makalesinde, derginin önceki sayısında yayımlanan makalesinin ilgi görmediğinden yakınan Erzincan Valisi Refik Arslan Öztürk, şu ifadelere yer verdi:

"....Sebebini bilmiyorum. Çünkü biz küçük şeylerle ilgilenmeyi sevmiyor, her şeyi 'global' gözle görmeyi, projeleri 'mega' ölçeğinde ele almayı marifet biliyoruz. Mega nedir, global bakış açısı nasıldır? Fazla irdelemeden, düşmüşüz bir hayalin peşine. Bu hayaller batırdı bizi. Bu hayallerin altında ezildik kaldık...."

Yazısında her kesimdeki yöneticilere ve belediye başkanlarına seslenen Vali Öztürk, "Hangimiz, kapımızın önünü süpürerek sokağımızın temizliği işine başladık? Hiç göreniniz oldu mu? Eline süpürge alan okur, yönetici, muhtar, belediye başkanı var mıdır? Süpürgeyi eline almayanlar, kalktı düz bulduğu yerlere hava alanları yaptı. Peki bu hava alanlarına uçak iniyor mu? Geçtik ağzına kadar dolu yolcudan, yüzde 50 doluluğu bulabildik mi? Bulabildikse niçin bir bir kapatılıyor öyleyse bunlar? Pistlerinde mısır koçanları kurutanlar, tütün yapraklarını, ayçiçeklerini serenler ve koyununu, kuzusunu otlatanlar da olmasa, haber olmayacak bu hava alanlarımız" dedi.

Vali Öztürk, plansız ve programsız yapıldığı için bölgesine fayda sağlamayan yatırımlardan da bazı örnekler vererek, makalesini şöyle sürdürdü:

"15 yataklı olarak yapımına başlayıp, 50 yataklı olarak bitirdiğimiz ilçe devlet hastanemizde ameliyat olup şifa bulanınız var mı? Kasabanın lisesinden mezun olup, üniversiteyi kazanan kaç gencimiz var? Şurada, burada yaptığımız dağ ve kayakevlerindeki yatak kapasitesinin kaçta kaçını doldurabildik? Buralardan kaç lira gelirimiz olduğunu bilen, duyan var mı Allah aşkına? 'Süreyya Ayhan gelip kamp yapacak, milli takımlar maçlara burada hazırlanacak' hayaliyle başladığımız eğitim ve sosyal tesislerine neden gelen, giden olmadı acep? Bu tesislerin geliri, elektrik faturasını karşılayabildi mi ? 750 kişilik öğrenci yurdunu peşin peşin yapınca ilçenize fakülte açıldı mı? 3 bin nüfuslu ilçenin ortasındaki hükümet binası yerine 'İleride bize yetmez' diye şehrin öteki ucuna yenisini yaptınız, 'Yapmışken adliye ayrı olsun bari' dediniz de niye hala her ikisini de senelerdir boş tutuyorsunuz? Şimdi, kamuya yararlı dernekler başladı 5 yıldızlı otel seminerlerine. Üyelerinin aldığı aylık 500 YTL, her üyenin otelde kalacağı bir gecelik yatak ücreti 600 YTL. Buyurun seminere. Ta Edirne'den, ta Ardahan'dan, marş marş Antalya'ya. Buyurun çıkın işin içinden."

Vali Öztürk, makalesinin son bölümünde işe şu ifadeleri kullandı:

"Yazıyı bitirmeden size zahmet vereceğim için özür dileyerek soruyorum; '220 milyar dolar borçlu ülkemizde yılın kaç gününde festival veya şenlik düzenliyoruz, bunun hesabını çıkarabilecek biri var mıdır? Yoktur'. Bu yüzden keçinin yasaklandığı yerde 5 kuruş harcamadan Reşadiye'nin Kelkit'e yamaç dağları ekili tarla misali orman olmuş kimin umurunda."

Zaman zaman profesyonelce çizdiği karikatürlerle değişik konulardaki görüşlerini dile getiren Vali Öztürk'ün dergideki makalesinin altında da kendi imzasını taşıyan bir karikatür yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber