Sağlık Bakanlığı'ndan 'ambulansın geç geldiği' iddialarına cevap

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, 'Kilis'te yaşanan motosiklet kazası sonrası ambulansın geç geldiği' iddiaları üzerine, Suriyeli hasta veya yaralıya karşı görevler yerine getirilirken, halkın acil sağlık hizmetlerinde sorun yaşamamasına azami özen gösterdiklerini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, bugün bazı basın yayın organlarında çıkan 'Kilis'te yaşanan motosiklet kazası sonrası ambulansın geç geldiği' iddiaları üzerine basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ?Sağlık Bakanlığı olarak Suriyeli hasta veya yaralıya karşı insani görevimizi yerine getirirken halkımızın acil sağlık hizmetlerinde sorun yaşamamasına azami özen göstermekteyiz. Haberde belirtilenin aksine ambulansımız çağrı kayıtlarımızdan da anlaşıldığı üzere 10 dakikanın altında bir sürede olay yerine ulaşmıştır. İlk müdahalenin ardından vaka hastaneye ulaştırılmıştır? denildi.

Suriye'de yaşanan son gelişmeler sonrasında özellikle ateşli silahlı yaralanma sonucu Türkiye'ye gelen Suriyeli vatandaşlar için insani yardım kapsamında öncelikle hastanelerden faydalanıldığı vurgulanarak, sevk gereken vakalar için ise ambulans kapasitesi daha yüksek olan illerden hizmeti aksatmayacak şekilde ambulans görevlendirilerek hizmet sunulduğu kaydedildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

?Türkiye Cumhuriyeti ve Sağlık Bakanlığı olarak yanı başımızda cereyan eden insanlık dramına kayıtsız kalmayıp büyük fedakarlık göstererek yaraları sarmaya çalışan sağlık personelimizin bu iddialara maruz kalması iş motivasyonunu düşürmekte, çalışma şevkleri kırmaktadır. Medyamızı kamuoyunu doğru bilgilendirme konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber