Kursiyerlerden yaşlılara ücretsiz saç ve cilt bakımı

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, huzurevinde kalanlara Bayram hediyesi olarak ücretsiz saç ve cilt bakımı yapan kursiyerleri ziyaret etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 21:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İŞKUR, Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) ile AESOB tarafından ortaklaşa yürütülen "Yerelden Genele Dezavantajlı Gruplar İçin Meslek Edindirme Projesi" kapsamında AESOB eğitim binasında açılan "Saç bakımı ve yapımı" kursuna katılan kursiyerler, kentteki huzurevlerinde kalan yaşlılara ücretsiz saç bakımı, kesimi, boyama ve yüz makyajı yaptı.

Kursiyerleri ziyaret eden Sevimçok, Bayram öncesi düşünülen bu güzel etkinliğin kendisini çok duygulandırdığını, tüm kursiyerlerle gurur duyduğunu söyledi.

Kursiyerlerin eğitime başladıklarında hiçbir meslekleri ve el becerileri olmadığını vurgulayan Sevimçok, "Kursiyerlerimiz 2.5 aydır eğitim görüyorlar. 3.5 aylık eğitim bölümü daha var. Kursiyerlerimiz atölyede mesleğin inceliklerini, güzelliklerini ve bu mesleğin kendilerine kazandırmış olduklarını bizlere gösterme fırsatını buldular. Bunu da çok güzel bir etkinliğe imza atarak yapmaktalar. Amacımız herkesi meslek sahibi yapmak" dedi.

Sevimçok, kursları çeşitlendirerek artıracaklarını, böylece Antalya'nın en büyük eksiği olan ara eleman sıkıntısının bir nebze olsun çözülebileceğini kaydetti.

Kursiyerler 3 gün boyunca "Bayram hediyesi" etkinliği kapsamında Antalya'daki huzurevleri, kız yurtları ve sığınma evlerinde kalanlara ücretsiz saç bakım, kesim, boyama ve makyaj yapılacak. Ayrıca yatalak olan ve yerinden kalkamayan kişilere de huzurevlerine gidilerek hizmet verilecek.

Muhabir: Şamil Kahveci

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber