Av sezonu açılıyor, yasaklara dikkat

Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Osman Demirel, av sezonunun 18 Ağustos'ta başlayacağını belirterek bazı uyarılarda bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demirel, yaptığı açıklamada, bıldırcın, üveyik ve yaban domuzu türlerinde 18 Ağustos'ta, keklik, tavşan, kaya güvercini, tahtalı, sakarmeke, sakarca kazı, yaban ördekleri, karatavuk, çulluk ve su çulluğu av sezonunun da 13 Ekim'de başlayacağını söyledi.

Avcılık belgesi ve izni olan kişilerce belirtilen tarihler arasında Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde avcılık yapılabileceğini belirten Demirel, her tür için bir günde avlanabilecek en fazla hayvan sayısının, bıldırcında 10, üveyikte 8, karatavuk, sakarmeke, sakarca kazı, tahtalıda 3'er, Kınalı keklik, kum ve kaya kekliğinde toplam 2, yaban ördeğinde 6, yaban tavşanında bir olduğunu ifade etti.

Avlanmanın av tüfeği ve av köpeği ile yapılabileceğini vurgulayan Demirel, şu uyarılarda bulundu: ? Haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış otomatik, yarı otomatik pompalı gibi yivsiz av tüfekler ile havalı tüfek ve tabancalar, canlı mühre ve çığırtkanlar ile ses yayan cihazlar ve elektronik görüntü büyültücü veya görüntü değiştiriciden oluşan gece avı cihazları (gece nişan alma ve görüş dürbünleri, projektör) avlanma araç ve gereci olarak kullanılamaz. Meskun mahallerde, kara yollarına 300 metre mesafede, koruma sahalarında, üretme istasyonlarında, piknik alanlarında avlanmak yasaktır. ?

Demirel, avcıların, avlanma belgesi ve avlanma izinlerini avlaklarda yanlarında bulundurmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu arada bıldırcın ve üveyik avı sezonunun 25 Kasım'da, keklik ve tavşan av sezonunun 27 Ocak'ta, avı serbest olan diğer türlerin av sezonuda 24 Şubat'ta sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber