Bayramlarda hırsızlığa karşı tedbir almak şart

Emniyet Genel Müdürlüğü, bayram tatili öncesinde yaşanabilecek hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel Müdürlük, komşuluk yardımlaşmasıyla soygunların önüne geçilebileceğine işaret ederek, alınması gereken tedbirleri şu şekilde sıraladı: "Güvenebileceğiniz bir komşunuzun, sizin evde bulunduğunuzu göstermeye çalışması hırsızlara karşı büyük önem taşıyor. Komşunuzun bunun için belirli zamanlarda evinizdeki lambaları yakması yeterli olabiliyor. Ya da siz evden ayrılmadan önce zaman ayarlı olarak yanan lambalar kullanmanız önem taşıyor. Hırsızların, ışıkları yanmayan evleri daha çok takibe almasına karşı uygulanacak bu tedbirin caydırıcı olduğuna işaret ediliyor. Aynı zamanda yabancıları merdiven aralığından gözetlemek de komşuluk ilişkileri adına önem taşıyor. Böyle kişilerle karşılaşıldığında kime gittiklerinin sorulması ya da yardımcı olup olunamayacağının sorulması önemli. Şüpheli şahıslarla karşılaşıldığında komşunun mutlaka bilgilendirilmesi de şart."

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tavsiyeleri arasında şüphelenilen zanlının yakalama girişiminde bulunulmaması da yer alıyor. Bu durumda yapılacak şey ise; kişinin elbisesi, boyu, saç rengi gibi göze çarpan özellikleri, kaçış yönü ve özellikle de kaçtıkları araçların plakası ve markasını vakit kaybetmeden polise bildirmek. Evlerin kapıları konusunda da yapılan uyarıda polis, hırsızların genelde kapıyı kullanarak evlere girdiklerini bu nedenle çok sayıda kilit tertibatı bulunan kapıların tercih edilmesini tavsiye ediyor.

Elektrik aydınlatmalarında birçok sistem bulunduğunu dile getiren Yılmazer Elektrik Aydınlatma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cingil'de, tasarruf sağlanması amacıyla üretilen zaman ayarlı saatlerin bulunduğunu ve bunların aynı zamanda hırsızlara karşı kullanılabileceğini de belirtti. 10 ila 70 lira arasında değişen fiyatlarla satılan zaman ayarlı saatler, dairenin elektrik sayacı ve sigorta panelinin bulunduğu yere monte ediliyor. Kamu kurumları ile park ve bahçelerde kullanılan zaman ayarlı saatler istenilen saatlerde şebekeye elektrik verilmesini sağlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber