Batman'da menüsküs ameliyatları 30 dakikada yapılabiliyor

Batman Bölge Hastanesi'ndeki artroskopi cihazının yenilenmesiyle menüsküs ameliyatları 30 dakikada yapılabiliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 20:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Operatör Dr. Mutlu Danış yaptığı yazılı açıklamada, artroskopinin eklem hastalıklarının tanı ve tedavisinde eklem içinin görüntülenmesi için ortopedistler tarafından yapılan cerrahi bir işlem olduğunu bildirdi.

Bu teknikte küçük bir kesiden eklemin içine girilerek görüntü büyütülüp televizyon ekranına yansıtıldığını kaydeden Danış, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu teknikle diz eklemindeki menüsküs yırtıkları kısa süren bir işlemle tedavi edilir. Artroskopi ile hastalarımızı bir gün sonra taburcu ediyoruz. Menüsküs ameliyatları bundan böyle daha kolay yapılabilecek. Hastanemizde yönetimimizin katkılarıyla yenilenen artroskopi cihazı sayesinde diz ağrısı olan hastalarımızı yaklaşık 30 dakika süren kapalı cerrahi müdahale ile tedavi edip ertesi gün de taburcu ediyoruz. Haftada ortalama 15 hastayı artroskopi cihazı ile tedavi ediyoruz. Bu cihaz sayesinde eskiden yapılan açık ameliyatlar ve hastalardaki ameliyat olacakları yönündeki endişe ortadan kalktı. Hastalarımızın başvurusunu bekliyoruz."

Muhabir: Ubeydullah Baş / Sema Kaplan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber