'Üniversiteli muhtar', köylünün umudu oldu

Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı Sadıklar köyünün iki dönemdir muhtarlığını yapan iki üniversite mezunu 69 yaşındaki Kemal Hilmi Özkan, tüm enerjisini köyünün sorunlarını çözmek için harcıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2012 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2004 yılında köylülerin ısrarı üzerine muhtar adayı olan ve iki dönemdir Sadıklar köyü muhtarlığını yürüten 69 yaşındaki emekli öğretmen Kemal Hilmi Özkan, doğduğu köyünde ilkokulu bitirdikten sonra Aksu Öğretmen Okulu'ndan mezun oldu. 1964 yılında ise Gazi Eğitim Enstitüsü Fen Bölümü'nden mezun olan Özkan, Kayseri, Pazarören, Aydın'ın Ortaklar ilçesinde öğretmen okulunda üç yıl çalıştıktan sonra Ankara Başkent Lisesi'ne Fizik Öğretmeni olarak iki yıl görev yaptığını anlatarak, ardından Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nda dört yıl müşavir olarak görev yaptığını söyledi. 1976 yılında ise İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Haberleşme Bölümü'nde eğitime başlayan Özkan, mezun olduktan sonra ise İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nde görev yaptığın belirtti.

29 yıl öğretmen olarak görev yaptıktan sonra emekli olduğunu ve köyüne yerleştiğini anlatan Özkan, köyünde başta su olmak üzere çeşitli sorunlar yaşandığını görünce muhtar olmaya karar verdiğini söyledi. Beş yıl muhtarlık yaptığı dönemde köyünün sorunlarını çözmeye çalışan Özkan, köylülerin ısrarı üzerine ise ikinci dönem muhtar olduğunu belirtti. Kemal Hilmi Özkan, "Geçen dönemde köyümüzün bazı sorunlarını halledebilmek amacıyla köylülerin isteğiyle muhtarlık görevine talip oldum. Amacım köyümüzün en önemli sorunlarından olan su ihtiyacını gidermekti. Bununla ilgili bir takım girişimlerde bulunduk. Netice alamadık. Köyümüze yakın bölgede Geyran Yaylası'nda yeteri kadar su boşu boşuna akıp gitmektedir. Ancak, Geyran Yaylası altı köyün yaylası olduğu için diğer köyler o suyu Sadıklar köyüne vermemektedir. Bu sebepten dolayı gerekli olan idari girişimlerimiz sonuç vermeyince hukuki yola başvurduk. İnşallah yakın zamanda su sorununu çözeceğiz? dedi.

"KÖYÜMÜZÜN YETİŞTİRDİĞİ DEĞERLİ İSİMLER VAR"

100 haneli olan köyün yaklaşık nüfusunun bin olduğunu kaydeden Özkan, "Yaz aylarında köyümüze 400-500 kişi gelmektedir. Yazın nüfus çok olduğu için su problemi ortaya çıkmaktadır. Mevcut su günde 15-20 metreküp kadar olduğu için yeterli değildi. Bu sebepten dolayı su sorunuyla karşı karşıyayız. Bunu da gerekli olan girişimleri yaptık" dedi. Özkan, iki yıl önce içerisinde muhtarlık, misafirhane ve kütüphane bulunan bir köy konağı yaptırdığını anlatarak, "Vatandaşlar, 'Sen üniversite mezunusun. Su sorununu ancak sen çözersin' diyerek aday olmamı istediler. Ben de onların bu isteği üzerine çok çalıştım'' diye konuştu. Sadıklar köyünün yetiştirdiği önemli değerler olduğunu hatırlatan Özkan, "Bunların içerisinde 6. Diyanet İşleri Başkanı Hasan Hüsnü Erdem, Konya Yüksek İslam Enstitüsü kurucusu Veli Ertan ve iki dönem milletvekilliği yapmış Sadık Erdem bulunmaktadır. Köyümüzde ayrıca çok sayıda öğretmen, çok sayıda mühendis ve diğer meslek gruplarından yüksel tahsil yapmış kişiler vardır" diye konuştu.

Köy halkından Mehmet Arıcan, iki ayrı üniversite bitirmiş olan muhtar olmasından dolayı memnun olduklarını belirterek, "Özkan'ı seçmemizin nedeni bilinçli olması, devlet daireleri ile ilişkilerinin güçlü olması. Muhtarımız köyümüzün su sorununu çözmek için enerjisini sarf etmektedir. Ayrıca köy konağını yaptırmış ve hizmete sunmuştur. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber