Bdp, Mardin'de mitingi düzenledi

BDP'nin Mardin'de düzenlediği miting, olaysız geçti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 21:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe, belde ve köylerden gelen Bdp'liler mitingin yapılacağı alanda toplandı. Özgürlük Meydanı'nda Bdp ilçe binasında toplanan yaklaşık 500 kişilik grup Newroz alanına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe Bdp'li milletvekilleri Halil Aksoy, Özdal Üçer, Bdp Mardin İl Eş Başkanları Şaban Karakaş ve Sihem Elveren Alp, Bdp Kızıltepe İlçe Örgütü, ilçe ve belde belediye başkanları, MEYA-DER, KURDİ-DER, TUHAD-FED ve Bdp'liler katıldı.

Geubun yürüyüş boyunca slogan atarken, görevliler herhangi bir taşkınlığın olmaması için yoğun çaba gösterdi.

Yaklaşık 5 bin kişinin toplandığı miting alanı çevresinde herhangi bir polis aracının olmaması dikkat çekti. Mitingin yasaklı olmasına rağmen polisin ve Bdp'li görevlilerin sağduyulu yaklaşımı ile ilçede herhangi bir taşkınlık çıkmazken, miting yerel müzik gruplarının mini konserleri ile devam etti.

Bdp ilçe başkanı, Bdp İl başkanının konuşmalarından sonra DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, bir konuşma yaptı.

Kürtçe yaptığı konuşmasında Ahmet Türk, Kürt halkının özgürlüğü için büyük bedeller ödediğini dile getirerek, "Kürt Halkı özgürlük, barış, demokrasi için her sokakta, meydanda, dağda ayaktadır ve taleplerini dile getiriyor. Kürt halkının mücadelesini, Kürt halkının taleplerini iyi bilmemiz lazım. Bugün halkımızın haklarını, özgürlüğünü istiyoruz. Yıllarca Kürt Halkı'nı dilsiz, sessiz, hak ve adaletten yoksun, kimliksiz bırakmak istediler. Ama o dönemler geçti, gitti. Kürt Halkı kölece bir yaşamı kabul etmiyor artık, herkes bunu iyi bilsin. Kürt halkının birliği sağlanırsa kimse Kürt halkını sessiz bırakamaz. Kürt Halkı Demokratik Özerkliği inşa etmek istiyor, anadilinde eğitim görmek istiyor, Kürt halkı, haklarını istiyor. Bu yüzyıl, Kürt halkının yüzyılıdır" dedi.

Antep'te gerçekleşen patlamanın ardından 5 dakika içinde Kürtlerin suçlu ilan edildiğini ve linç politikasının gerçekleştirildiğini dile getiren Türk, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz de diyoruz ki madem siz 5 dakikada tüm bunları görebiliyorsunuz, 6-7 aydır Roboski'de Kürt halkına bomba atıldı, niye bunu ortaya çıkartmıyorsunuz? Yalan bir siyaset kirli bir siyaset halkımızın üzerinde oynuyorlar. Roboski'de bir kaza meydana geldi. Birçok asker o kazada yaşamlarını yitirdiler. Çocuklarını atılan bombalardan kaybeden Kürt kadınları onları dolmuştan çıkartıp doktora ulaştırmak istediler. Büyük bir fedakarlık yaptılar. 'Siz de bizim evlatlarımızsınız biz size karşı değiliz, biz bu devletin kirli siyasetine karşıyız. Merak etmeyin biz sizi kurtaracağız' dediler." - MARDİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber