Kanser hastaları için patenle 6 bin 500 kilometre yol kat edecek

Dünya paten şampiyonu Kanada vatandaşı Akbar İbrahimzadeh, Türkiye'deki kanser hastaları için patenle 6 bin 500 kilometre yol kat edecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İbrahimzadeh, kanser hastaları için Ankara'dan başlattığı patenle Türkiye turu kapsamında Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Kayseri'den sonra Osmaniye'ye geldi. Osmaniye'de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce Cevdetiye Sporcu Eğitim Merkezi'nde misafir edilen Akbar İbrahimzadeh, daha önce Türkiye'de bir süre yaşadığını ancak bu bölgeye ilk kez geldiğini ifade etti. İbrahimzadeh, amacının hem dünya rekoru kırmak hem de Türkiye'deki kanser hastalarına bağış toplamak olduğunu söyledi.

Akbar İbrahimzadeh, 3 ay sürecek proje kapsamında tüm dünyadan Türkiye'deki kanser hastaları için toplayacağı yardımları Lösev'e bağışlayacağını vurgulayarak, "Geçen yıl Japonya'da yaşanan tsunami felaketi için çıktığım 9 günlük turda 450 kilometre kat ederek topladığım yardımları Japonya'ya bağışlamıştım. Bu yıl da Türkiye için paten kayıyorum. Ankara'dan başlayıp Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Ege'ye geçeceğim turumu İstanbul'da tamamlayacağım. Türkiye turundaki amacımın birincisi toplamda 6 bin 500 kilometrelik yol yaparak yeni bir rekora imza atmak. İkinci amacım ise bu turdan elde edeceğim gelirleri Türkiye'deki kanser hastalarına bağışlamak. Tur kapsamında ziyaret ettiğim ülke ve kentlerde fotoğraf ve görüntü çekiyorum. Kanada'da burada çektiğim görüntü ve fotoğraflarla Türkiye'nin 4-5 dilde belgeselini hazırlayacağım. Topladığım bağışlar ile çektiğim fotoğraflar ve hazırlayacağım belgeselin satışından elde edeceğim geliri Türkiye'deki kanser hastalarına bağışlayacağım." diye konuştu.

İnsanların mutlaka paten kullanmayı öğrenmesi gerektiğini de söyleyen Kanadalı dünya şampiyonu, ?Herkes motorlu araba kullanmaya çalışıyor, ama paten kullanarak hem havamız temiz kalır hem de spor yaparak daha sağlıklı bir yaşam sürebiliriz. Ayrıca çocuklarımıza da sağlıklı bir yaşam bırakmış oluruz.? şeklinde konuştu.

Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ökkeş Demir'e de kendisini misafir ettikleri için teşekkür eden dünya paten şampiyonu Akbar İbrahimzadeh, bugün Osmaniye'den Adana'ya doğru yol aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber