Gürsel Tekin: İstanbul için aday olurum

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, halkın istemesi ve partisinin de uygun görmesi halinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olabileceğini söyledi.

Tekin, "İstanbul halkı kime inanıyorsa, kime güveniyorsa, kimin yönetmesini istiyorsa o aday olacak." dedi.

İstanbul'daki yoksul ailelerin çocuklarıyla Kadıköy'deki Turyol İskelesi'nden tekneyle boğaz turuna çıkan Gürsel Tekin, gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul'un sorunlarını CHP'li bir belediye başkanının çözeceğini iddia eden Tekin, "İstanbul için önemli projelerimiz var. Önümüzdeki süreçte öngörülerimizi kamuoyu ile paylaşacağız. Adaylık kararı önümüzdeki günlerde verilecek. İstanbul halkı kime inanıyorsa, kime güveniyorsa, kimin yönetmesini istiyorsa o aday olacak. Nasıl ki 2009 yılında Kılıçdaroğlu talep edildiyse bu seçimde de öyle olacak. Ben macera peşinde koşmam. O dönemde aday olmama rağmen Kılıçdaroğlu'na destek oldum. İstanbullular kimi istiyorsa o adayımız olur." ifadelerini kullandı.

İstanbul İl Başkanlığı döneminde Kadir Topbaş ile 5 yıl çalıştığını ve Kadir Topbaş'ın çok kibar bir kişi olduğunu anlatan Tekin, Ak Parti'nin adayının henüz belli olmadığını, Topbaş'ın aday olması halinde zevkli bir yarışın olacağını belirtti. Örgütün istemesi halinde aday olabileceğini sözlerine ekleyen Tekin, "İstanbul'un sorunlarını hangi CHP'li çözecekse o aday olacak. Koşulsuz olarak geçmişte Kılıçdaroğlu'nun yanında nasıl durduysam, yine adayımızın yanında dururum. İnşallah bu sefer seçimi alacağız." şeklinde konuştu.

'CEMİL ÇEÇİK'İN ÖNERİLERİ AK PARTİ'NİN MUTFAĞINDAN ÇIKMIŞ'

Öte yandan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in 11 maddelik mutabakat metnine de değinen Tekin, önerilerin Cemil Çiçek'in değil, AK Parti'nin mutfağından çıktığını öne sürdü. Cemil Çiçek'in gazetelere yansıyan önerilerinin AK Parti'nin hazırlamış olduğu 'Demokratik Açılım' kitabından alıntı olduğunu kaydeden Gürsel Tekin, bir kadının iş isteğine de 'CHP'yi iktidar yapın. Herkese iş ve aş verelim' karşılığını verdi. Tekin, daha sonra tekneyle boğaz turuna çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber