Devlet sanattan elini çeksin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2005 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, son günlerde Devlet Tiyatroları'nda yaşanan istifalarla ilgili olarak, "Devlet küçülüyor, ekonomiden el çekiyorsa sanattan da çekmelidir." dedi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, Genel Merkez'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Esengün, Türk Telekom'un yabancılara satılmasını eleştirerek "Türkiye'nin en zengin ve en çok kar eden, en köklü kuruluşlarından birisinin yabancılara satışı kamu vicdanını incitmektedir." dedi.

Son günlerde Devlet Tiyatroları ve hükümet arasında yaşanan krize de değinen Esengün "Devlet küçülüyor, ekonomiden el çekiyorsa sanattan da çekmelidir. Devletin tiyatrosu, operası, balesi, senfoni orkestrası, halk dansları topluluğu olmamalıdır. Sanatçı halkın sanatçısı olmalı ve "devlet sanatçısı" payesi kaldırılmalıdır" şeklinde konuştu.

Devlet Tiyatroları ve hükümet arasında son günlerde yaşanan krizin bir şekilde çözüleceği belirten Esengün, "Devletin ve yaşamsal kurumların stratejik önemli olan kuruluşların özelleştirme adı altında elden çıkarıldığı bu dönemde Devlet Tiyatroları'nın, Devlet Opera ve Balesi'nin, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın özel sektöre devri niçin düşünülmemektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber