ABD'li milletvekilleri, Gaziantep'teki patlamada ölenler için karanfil bıraktı

ABD'nin Pensilvanya eyaletinin Pittsburgh kentinden 'kardeş şehir' anlaşması için Gaziantep'e gelen heyet, 9 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının düzenlendiği caddeye kırmızı karanfil bıraktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 20:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin iyi niyet protokolüyle 17'nci kardeş şehir seçtiği Amerika'nın Pensilvanya eyaletinin Pittsburgh kentinden gelen heyet, 20 Ağustos'ta 9 kişinin hayatını kaybettiği, 66 kişinin yaralandığı bombalı saldırının düzenlendiği Karşıyaka Korutürk Caddesi'ndeki Şehitkamil Emniyet Müdürlüğü önüne geldi. Aralarında ABD Milletvekili Mike Dolye, Pittsburgh Belediyesi Meclis Üyesi William Peduto, Türk Amerikan Birlikleri Kurumu Başkanı Furkan Koşar, Pittsburgh Türk Kültür Merkezi Temsilcileri Serdar Ayman ve Hasan Eygören'in de bulunduğu heyete, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, AK Partili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Zengin olay hakkında bilgi verdi.

Heyet adına konuşan ABD Milletvekili Mike Dolye, terör olayının çok yakın bir zamanda gerçekleşmesine rağmen 3 -4 ay önce planladıkları Gaziantep programını iptal etmediklerini belirtti. Dolye, "Sadece kardeş şehir için buraya gelmedik, aynı zamanda bu talihsiz olayı da kınamak istedik. Amerika ve Türkiye olarak terörü hep beraber lanetliyoruz. İyi dost kötü günde belli olur." dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise "Gaziantep'te meydana gelen bu üzücü olay nedeniyle programlarını ertelemeyip şehrimize geldikleri için Pittsburgh heyetine teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Pittsburgh'taki Afrika-Amerikan Kilisesi Dini Lideri Gleen Greyson tarafından terörist saldırıda ölenler için dua okundu. Daha sonra heyet bombalı saldırının meydana geldiği caddeye karanfil bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber