Üniversite öğrencilerinden okul tadilatı

MIP ve TİKAV işbirliğinde üniversite öğrencileri, Kazanlı İlkokulu'nun boya, badana ve bakım işlerini yapacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) ile Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı (TİKAV), bir ilkokulun tadilatını yapacak. Okulun boya, badana ve bakım işlerini TİKAV'dan burs alan üniversite öğrencileri ile gönüllü MIP çalışanları gerçekleştirecek.

MIP'dan yapılan yazılı açıklamaya göre MIP, TİKAV ile yeni bir projeyi daha hayata geçirecek. TİKAV ile daha önce ?Anneler Okulu Projesi?ni gerçekleştiren MIP, 2 yıldır süren proje kapsamında, Mersin'deki annelerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sunarken, yeni projede de eğitime destek verecek. MIP-TİKAV işbirliğinde gerçekleştirilen "Ortak Dilimiz Renkler? projesi çerçevesinde, merkez Akdeniz ilçesindeki Kazanlı İlkokulu, bakım ve onarımdan geçirilecek. TİKAV'dan burs alan 50 üniversite öğrencisi ile gönüllü MIP çalışanları, 2-9 Eylül 2012 tarihleri arasında, 1938'de yapılan Kazanlı İlkokulu'nun 7 bin metrekare genişliğindeki bahçesini bakım ve onarımdan geçirirken, iki katlı okul binası ile iki katlı lojmanının da boya, badana ve bakım işlerini yapacaklar. ?Uluslararası Gençlik Ödülü Programı Toplumsal Uyum Projesi? çerçevesinde yapılacak çalışma ile TİKAV'dan burs alan üniversite öğrencilerinin toplumsal sorumluluk bilinçlerinin geliştirilmesi ve bakıma ihtiyacı olan okula katkı sağlamak amaçlanıyor.

Kazanlı İlkokulu'nun tadilatının tamamlanmasının ardından, 10 Eylül 2012 tarihinde düzenlenecek törenle, okul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber