Bursa'da hava kirliliği tepki çekiyor

Bursa'da Uludağ yolundan sabah erken saatlerde çekilen fotoğraflarda Yıldırım, Gürsu ve Kestel'de bölgesinde 7 farklı noktadan havaya bırakılan partikül miktarı yüksek dumanların bütün şehrin üzerine kabus gibi çöktüğü görülüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevreyi kirletenlere ciddi müeyyideler uygulanmasını emreden mevzuat bulunmasına rağmen, bakanlıkların yeniden organize edilmesi sebebiyle bir yıldır Bursa'da bir kontrol boşluğu doğduğu belirtildi. Bunu fırsat bilen bazı tesisler, özellikle gece ve sabah erken saatlerde kirli dumanlarını bırakmayı sürdürüyor.

Demirtaş bölgesinde gece saatlerinde dumanlarını havaya bırakan tesisler, gündüz dikkat çekmemek için kirlilik meydana getirmiyor. Ancak Yaseminpark başta olmak üzere Doğanevler'de oturanlar, gece bırakılan yoğun dumandan rahatsız oluyor. Sabah erken saatlerde şehrin üzerindeki gri tabakanın ise doğu tarafındaki tesislerden kaynaklandığı belirtiliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile Bursa Valiliğini göreve davet eden vatandaşlar, çevre temizliğine riayet etmeyen kuruluşların ne olursa olsun cezalandırılmasını istedi. Israrla kirlilik oluşturan tesislerin kapatılmasını talep eden vatandaşlar, ?Biz şu kadar kişi çalıştırıyoruz savunmasının da artık günümüzde geçerliliği yok? dedi.

Nilüfer Deresi başta olmak üzere şehir içinden geçen derelerin kirli akmaya devam ettiğini ifade eden eski Kent Konseyi Başkanı Tahsin Bulut, bu konuda da devletin çevre birimleri ile belediyelerin de ciddi müeyyideler uygulamasını beklediklerini söyledi. Arıtma tesislerinin gece çalıştırılıp çalıştırılmadığının, deşarj atık değerlerinin muhtelif zamanlarda sık sık kontrol edilmesi gerektiğini ifade eden Bulut, ?Belediye ve organize sanayi bölgesi arıtma tesislerinin de gece vakti çalıştırılmadan deşarj yapıldığına dair vatandaşlarda tereddütler var. Bu hususta devletin ilgili birimleri baskın kontroller yapmalı? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber