Engelli Turan, önce Türkiye sonra Dünya şampiyonu oldu

Erzincan'ın Tercan ilçesinde, 1993 yılında geçirdiği iş kazası sonucu elini kaybeden Turan Erdoğan'ın azmi herkese örnek teşkil ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, engelli sporu Para Taekwondo'da önce Türkiye, ardından da dünya şampiyonu oldu.

Erzincan Tercan ilçesi Ilısu köyünde 1979 yılında doğan Turan Erdoğan, 1993 yılında geçirdiği kaza sonucu elini kıyma makinasına kaptırdı. Kaza sonrası Erzincan'a giden ve bilardo oynamaya başlayan Erdoğan, bu alanda önemli başarılara imza attı. 2009 yılında tekvandoya başlayan Erdoğan, 2010 yılında önce engelli sporu olan Para Taekwondo'da Türkiye, ardından dünya şampiyonu oldu. İzmir'de ikamet eden ve spor yaşamını burada devam ettiren milli sporcu, Para Taekwondo'da dünya şampiyonu oldu.

Tekrar dünya şampiyonasına hazırlanan Turan Erdoğan, ?İnşallah bu ünvanı kimseye kaptırmam." dedi. Erdoğan, ?Tekvando sporuna 2009 yılında Umut Yurtsever hocamın vasıtasıyla başladım. Kısa bir antrenman süresinden sonra 2010 da Türkiye Şampiyonası'na hazırlandım. Burada Türkiye şampiyonu oldum. Arkasından 2010 Dünya Şampiyonası'na katıldı. Dünya şampiyonu olduktan sonra çalışmalarıma daha hızlı bir şekilde devam ettim. 2011 yılında Türkiye Şampiyonası'na katıldım. Orada 2010 Dünya Şampiyonu olduğum için direk geçiş hakkım vardı. Geçen yıl Moskova'da yapılan Avrupa Şampiyonası'na katıldım ve Avrupa şampiyonu oldum. Şu anda 2012 Türkiye ve Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyorum. Bunun için hocalarımla beraber antrenmanlarıma devam ediyorum. Erzincan'ın Tercan ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz'ın daveti üzerine Erzincan'a geldim. Burada bir belgesel çekimi yapılacak. İnşallah en iyi şekilde unvanımı koruyacağım.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber