Kütahya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yılı kutlandı

Kütahya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü, Zafer Meydanı'nda yapılan törenle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törende ilk olarak Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu ve Kütahya Belediye Başkan vekili Halil Toklu ile birlikte halkın kurtuluş gününü kutladı.

Kutlama mesajlarının okunmasından sonra Silahlı Kuvvetler adına Yarbay Necati Yılmaz ve akabinde Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu tarafından bir konuşma yapıldı.

Daha sonra Kütahya Belediye Başkan vekili Halil Toklu törende yaptığı konuşmada, şanlı Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan ve cumhuriyetin temellerini sağlamlaştıran destansı ve büyük zaferin 90. yıl dönümünü mutlulukla, göğsümüzü kabartan bir gururla ve heyecanla kutladıklarını söyledi.

Program mehter takımı ve halk oyunları topluluklarının gösterisi ile sona erdi.

Törene Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğg. Celal Başol, Vali Yardımcısı M. Haluk Saygı, Kütahya Belediye Başkan vekili Halil Toklu, İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Haluk Selvi, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık ile birlikte askeri ve mülki erkan ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber