'Başbakan memur için devreye girebilir'

Haber Giriş : 28 Ağustos 2005 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur sendikalarıyla birlikte Başbakan'a gideceklerini, zammı ancak Başbakan'ın yükseltebileceğini belirten Başbakan Yardımcısı Şahin, 'Sendikalar işe yarasın istiyorum, hiç olmazsa bu yıl uzlaşalım' dedi

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, memur sendikalarıyla maaş pazarlığında uzlaşmanın sağlanması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın devreye girebileceğini ve zam oranının yukarı çekilebileceğini söyledi.

'Sendikalar işe yarasın'
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfedarasyonu (KESK) ise toplu görüşme turlarından beşincisinin yapılacağı yarın için büyük bir eyleme hazırlanıyor. Mevcut mevzuata göre toplu görüşmelerin 30 Ağustos Salı günü kapatılması ve Kamu İşveren Kurulu ile sendikalar arasında anlaşma olmazsa maaş oranları için Uzlaştırma Kurulu'na gidilmesi gerekiyor.
Milliyet'e açıklama yapan Şahin, son üç dönemde memur sendikalarıyla uzlaşma sağlanamadığını anlatırken, "Hiç olmazsa bu sene uzlaşma sağlayalım istiyorum. Bu noktada Başbakan devreye girebilir" dedi.
Yarın yapılacak toplu görüşmenin öğleden sonraki bölümünde sendikacılarla birlikte Erdoğan'a gitmeyi düşündüklerini söyleyen Şahin, sözlerine şöyle devam etti:
"Zam oranı konusunda limite gelmiştim. Oranın yukarı çekilmesi Başbakan'a bağlı. Tabii Başbakan'ın da Hazine ve Maliye bakanlarıyla görüşmesi gerekiyor. Bir yerlerden kısılarak maaş ödemelerine daha yüksek ödenek ayırmanın imkanı bulunabilir. Diğer taraftan ben bu sendikaların bir işe yaramasını istiyorum. Memurlar sendikalar için 'her sene gidiyorlar bir şey olmuyor' diye düşünmesin istiyorum."

Görüşmeler kilitlendi
Hükümet ile memur sendikaları iki haftadır devam eden görüşmeler, geçen hafta içinde kilitlendi. Hükümetin "Yüzde 3 genel, ek ödeme almayan memurlara aylık 40'ar YTL seyyanen zam" şeklinde formüle ettiği teklife sendikalar şiddetle karşı çıktı.
KESK, memurlara eylem çağrısı yaptı, Türk Kamu Sen 2006 yılı için öngörülen bütçe ödenek toplamının düşük olduğunu ancak yine de dağılımını pazarlık edebileceğini bildirdi. Memur - Sen ise Başbakan'dan destek istemişti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber