İşe Geliş Gidişler Takip Edilecek

Başbakan Müsteşarı Prof. Dr. Ömer Dinçer tarafından Başbakan adına yayımlanan ve Başbakanlık ile diğer tüm Devlet Bakanlıklarına gönderilen genel yazıda personelin işe devamı konusunda önlem alınması, tersi durumda yasal soruşturma yapılması istendi. Genel yazıda ayrıca, Başbakanlık ve Bakanlıklar bünyesine geçici personel alımı konusunda uyarılar yapıldı. Genel yazıya ilişkin detay için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ağustos 2005 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Müsteşarı Prof. Dr. Ömer Dinçer tarafından yer alan genel yazı şu şekilde:

"Başbakanlık'ta görevli olup da fiili veya şifahi talimatla Başbakanlık dışında görevlendirilen veya Biriminizde görevli olup da hizmetine ihtiyaç duyulmayan geçici görevli personelin Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğüne bildirilmesini, bundan sonraki geçici görevlendirme teklif yazılarında ilgi yazımızda belirtilen personel sayısı sınırlamasına uyulması kaydıyla detaylı bir görev tanımına yer verilerek görevlendirme süresinin belirtilmesini, bu maksatla bilgi tanımı düzenlenmesini, ayrıca Birim amirlerince bütün personelin işe devamının takip edilmesinin, bu konuda gerektiğinde yasal yaptırımlar uygulanması hususunda gereğini rica ederim"

NOT: Halen başbakan yardımcılarının 30, devlet bakanlıklarının da 28 geçici personel alma yetkisi bulunuyor. Yaklaşık 4 bin kişinin görev yaptığı Başbakanlık ve bağlı birimlerinde bin kadar geçici personel bulunduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber