Tasavvufu ve semayı dünyaya sevdiriyorlar

Tasavvuf müziği ve sema ayinini tanıtmak amacıyla dünyayı dolaşan Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, son gösterisini Güney Kore'de yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güney Kore'ye ilk defa gittiklerini belirten Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, Güney Korelilerin hayranlıklarını ve takdirlerini ifade ettiklerini söyledi.

Her sanat yılında yurt içi ve yurt dışında onlarca program gerçekleştiren neyzen Yusuf Kaya yönetimindeki Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, son yurt dışı programını geçen haziran ayında Güney Kore'de gerçekleştirdi. Güney Koreliler, gösterileri hayranlıkla izledi.

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, yaptığı açıklamada, ''Hz. Mevlana görüş ve düşünceleriyle, kaynağı tek ve gerçek ilahi din olan İslam'a yurt dışında merak ve ilgi uyandırıyor. Bu ilgi nedeniyle yurt dışından sema programı için yoğun talep alıyoruz. Avrupa ülkeleri ağırlıklı olmak üzere her yıl birçok ülkeye giderek, sema programları gerçekleştiriyoruz. Bu yıl haziran ayında ilk defa Güney Kore'ye gittik. Expo 2012 Yeosu Uluslararası Fuarı'nın yapıldığı Güney Kore'nin Yeosu şehrinde 4 program gerçekleştirdik. Bu programlarda, bizi çok büyük ilgiyle izlediler. Güney Korelilerin bize bakışı, samimiyeti ve muhabbeti çok farklı. Sema programını yaptığımız alanda büyük ilgi gördük." dedi.

Tasavvuf müziği konserleri ve sema gösterileri yaptıkları ülkelerin bir bölümünün maddi doygunluğa ulaşmış ülkeler olduğunu hatırlatan Belviranlı, Mevlana'nın şahsında ve düşüncelerinde tecessüm eden ilahi aşk, engin hoşgörü, insan sevgisi gibi değerlerin bu insanları mana alemine çektiğini kaydetti. Belviranlı, "Bundan dolayı İslam-Türk kültürüne, Mevlevi tasavvuf kültürüne ilgi gösteriyorlar." ifadesini kullandı.

Bu sene yurt içi ve yurt dışında 30'u aşkın sema programı gerçekleştirdiklerini anlatan Ömer Faruk Belviranlı, bundan sonraki süreçte çoğunluğu Avrupa ülkeleri olmak üzere değişik yerlerde 100'e yakın sema programı yapacaklarını sözlerine ekledi.

TÜRKİYE'NİN İLK VE TEK RESMİ TASAVVUF MÜZİĞİ TOPLULUĞU

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca kurulmuş tasavvuf müziği ve sema alanında ihtisaslaşmış ilk ve tek devlet topluluğu. Bünyesinde saz ve ses sanatçıları ile semazenlerin bulunduğu toplulukta, 47 sanatçı görev yapıyor. Topluluk kurulduğu günden bu yana yurt içi ve yurt dışında tasavvuf müziği ve sema programı icra ederek Türk tasavvufu ve tasavvuf müziğinin tanıtımını yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber