Kolaz Çayı'nın ıslahı için ilk kazma vuruldu

Sinop'un Boyabat Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından yardım desteği alan 'Kolaz Çayı Islahı ve Kollektör Hattı İyileştirme Projesi' için ilk kazma vuruldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kolaz Çayı dere yatağında biriken çeşitli atıkların temizlenmesi ve kolektör hattının değiştirilmesi için ilk olarak kanalizasyon hattının değiştirilmesi gerektiğini belirten Boyabat Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, bu amaçla getirilen özel boruların kanalizasyon hattı için ilk etapta yerleştirileceğini söyledi. Boyabat şehir merkezinden geçmekte olan Kolaz Çayı'nın mevcut görüntüsü ile ham insan sağlığını tehdit ettiğini hem de şehrin görüntüsünü bozduğunu, çalışmaların süratli bir şekilde yapılacağını belirten Başkan Ermiş, ??Kolaz Çayı şuan ki mevcut haliyle hem şehrimize yakışmayan görüntüye neden oluyor. İnsan sağlığını da tehdit ediyor. Belediyemiz bu görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak ve gelecek nesillere 'sağlıklı, güzel ve yaşanılabilir bir Boyabat' bırakmak için var gücü ile çalışıyor. Projenin hayata geçmesinde ilk etap olan kanalizasyon hattının yerinin değiştirilmesi için özel borular getirdik. 'Bismillah' deyip ilk kazmayı vurarak çalışmalara başlayacağız.? dedi.

Boyabat Belediyesi ve KUZKA tarafından çevre ve altyapı mali destek programı kapsamında projelendirilerek yardım desteği almaya hak kazanan 'Kolaz Çayı Projesi' 1 milyar 23 milyon 125 liraya mal olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber