Müzeler şehrine bir müze daha kuruluyor

Art arda açılan müzelerle "müzeler Şehri" olarak anılmaya başlayan Gaziantep'te, 13.müze için çalışma başlatıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Asım Güzelbey, yaptığı yazılı açıklamada, kenttin en eski hanlarından Hışva Han'ın (Lala Mustafa Paşa) restore edilerek, müzeye çevrileceğini belirtti.

Restorasyon çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı bünyesindeki Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB) Şube Müdürlüğü tarafından yürütüleceğini anlatan Güzelbey, belediye tarafından kamulaştırma çalışmaları gerçekleştirilen hanın proje çalışmalarının başladığını, handa hafriyat kazısı yapıldıktan sonra rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin hazırlandığını bildirdi.

Başkan Güzelbey, "Müze olarak teşhiri yapılacak Hışva Han'ın projesi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Haziran 2012'de ihalesi yapılan hanın, temmuz ayında da yer teslimi yapılarak fiilen işe başlanıldı" dedi.

450 gün sürecek restorasyon çalışmalarının ardından müzenin teşhir ve tanzimini yapacaklarını ifade eden Güzelbey, şehre bir müze daha kazandıracaklarını belirterek, "Bu şekilde şehrimize 13. müzemizi kazandırmış olacağız. Hanın, müzeye dönüştürülmesi aşamasında yapıların özgün plan şeması ve cephe düzeni korunuyor. Restorasyon çalışmaları 2013 yılının ekim ayında tamamlanacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber