Fethiye'ye 15 milyon TL'lik düğün salonu yapılacak

Muğla'nın Fethiye ilçesine bin kişi kapasiteli 15 milyon TL değerinde yeni düğün salonu yapılacak. Yap-işlet-devret modeli ile yapılması planlanan düğün salonunun yemekli düğünler için de hizmet vereceği öğrenildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fethiye Belediyesi eylül ayı olağan meclis toplantısı Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıda Şemdinli'de terör örgütünün saldırısı sonrasında şehit düşen askerler için saygı duruşunda bulunuldu. Temmuz ayı meclisinde alınan kararların özetinin okunması ile devam eden mecliste Fethiye'ye yapılacak yeni düğün salonu hakkında bilgiler verildi. Buna göre Patlangıç Mahallesi'nde yapılacak düğün salonunun 15 milyon TL'ye mal olacağı belirtildi. Bu yerin yap-işlet-devret yoluyla yaptırılarak, belli bir süreyle işletileceği kaydedildi.

Yemekli olarak 650, yemeksiz 1000 kişilik kapasiteye ulaşan düğün salonunun 15 yıllığına ihale edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Düğün salonunu yap-işlet-devret modeliyle yapılması önerisine MHP'li ve bazı bağımsız üyelerle birlikte AK Partili meclis üyesi Hüseyin Güzel partisinin grup kararına uymayarak 'Evet' oyu verdi. Bağımsız üyelerden Nalan Ünal ve Ak Partili diğer üyeler ise düğün salonunun Fethiye Belediyesi tarafından yapılması talebinde bulundu.

Düğün salonu ile ilgili maddenin görüşülmesi sırasında söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Selahattin Kayaman, düğün salonunun Fethiye Belediyesi tarafından yapılmasını talep ettiklerini söyledi. İhale yoluyla belediyenin ana menkullerinin ipotek altına alındığını iddia eden Kayaman, "Bu düğün salonunu belediye yaptırsın ve işletsin. Bu salon ilçemiz için ihtiyaç.? şeklinde konuştu.

Öte yandan spor kulüplerini desteklemek amacıyla satın alınan Fethiye Belediyesi'ne ait otobüsün kullanım şekli ve ücreti de belirlendi. Otobüsün kilometre başına 1 TL'den yola çıkması, şoförün ücretinin ve konaklamasının da otobüsü kullanacak tarafça karşılaması oy birliği ile kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber