Vali Yılmaz: 'Herkes yaptığı görevle ilgili hesap verebilmeli'

Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, herkesin görevini yerine getirirken dikkat etmesi gereken hususlar olduğunu ifade ederek, ?Herkes yaptığı görevle ilgili hesap verebilmeli.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Biz idareciler bile, yaptığımız işlerden dolayı hizmet ettiğimiz vatandaşa hesap vermek zorundayız. Bu bilinçle hizmet ediyoruz.? dedi.

Vali Şerif Yılmaz, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul etti. Gazetecilerle bir süre sohbet eden Vali Yılmaz, basın çalışanlarının Anayasa'da da belirtilen kamuoyunu bilgilendirme adına haber alma ve bunu vatandaşa aktarma görevini yerine getirdiğini ifade etti. Yılmaz, bu konuda basın çalışanları ile birlikte mesai yapacaklarını ve birlikte yer yer vatandaşa hizmette bulunacaklarını anlattı. Yılmaz, herkesin görevini yerine getirirken dikkat etmesi gereken hususların olduğunu ve hizmeti sundukları yere de hesap verebilir olması gerektiğini anlattı. Yılmaz, ?Biz idarecilerin görevi halka hizmettir. Vatandaş için yapılacak hizmetlerle ilgili harcamaları yapma yetkisi elimizde. Biz bunu yaparken çok dikkatli olmamız gerekiyor. Hesap verebilir olmalıyız. İdareci olarak yaptığımız hizmetlerle ilgili de halka hesap vermek zorundayız.? diye konuştu.

Vali Şerif Yılmaz, göreve başladığı gün yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını ifade etti. Demokrasinin önemine ve güzelliğine vurgu yaptığını anımsatan Yılmaz, ?Ben 2003 yılında Kayseri'ye atamam oldu ve burada görev yapacaktım. Ancak o dönemde yapılan fişlemeler nedeniyle bu göreve atanamadım. Sonuç olarak o fişlemeyi yapanlar hukuk karşısında hesap veriyor. Sonuç olarak, 2003 yılında engellenen Kayseri'ye gelişim bugün oldu. Hem de vali olarak atandım. Bu demokrasinin önemini ve güzelliğini ortaya çıkarır. Bunu söylemek istedim.? şeklinde konuştu.

Vali Yılmaz, kamu kuruluşlarının Kayseri'deki müdürlerine basına yönelik bilgi verilmesiyle ilgili herhangi bir yasağın söz konusu olmadığını, sadece yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ifade etti. Yılmaz, ?Kamuoyunu aydınlatma adına tabi ki kamu kuruluşlarının hizmetlerini anlatması gerekir. Bu konuda basın ile vatandaşa ulaşabilir. Ancak bu bilgi paylaşımında bütün basın kuruluşlarının aynı anda bilgilendirilmesi önemli. Basın kuruluşları arasında herhangi bir ayırım yapılması doğru olmaz. Bu anlamda hiçbir ayırım yapılmadan basınla bilgi paylaşımı olacaktır.? dedi.

Ziyarette kısa bir konuşma yapan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, basın çalışanlarının zor şartlarda kamuoyunu bilgilendirmek için Anayasa'da belirtilen görevi yerine getirdiğini vurguladı. Ziyarette Veli Altınkaya, Vali Yılmaz'a Kayseri basını hakkında bilgi de verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber