Yenimahalle'de gönüllülerin eğitimi devam ediyor

Yenimahalle Belediyesi bünyesinde, 65 mahalleden gönüllülerin katılımıyla kurulan Yenimahalle Arama Kurtarma Timi(YENAR) eğitimlerine devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Temel afet ve kriz yönetimi konusunda eğitimini tamamlayan gönüllü üyeler bu kez de ilk yardım konusunda bilinçlendirildi. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde Türk Kızılayı tarafından verilen seminere YENAR bünyesindeki gönüllü üyeler katıldı. Türk Kızılayı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Ulusal İlkyardım Programı Eğitimcisi Mehmet Ali Koç tarafından verilen seminerde, ilk müdahalenin nerede ve nasıl yapılması gerektiğinden görev dağılımın nasıl yapılması gerektiğine kadar her konuda üyeler bilinçlendirildi. Gün boyu süren seminer sonunda üyeler katılım sertifikası almaya hak kazandı.

Bilinçsiz yapılan ilk yardımın telafisi olmayan sonuçlar doğuracağına dikkat çeken Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ?Yerel yönetimlerin, halkın afet durumlarında bilinçli davranabilmesini gerçekleştirebilmek adına YENAR'ı kurduk. Gönüllü üyelerden oluşan bu timin yola çıkma sebebi, herhangi bir afet durumunda profesyonel ekipler olay yerine gelene kadar bulundukları mahallelerde müdahale etmek ve bulundukları çevrede insanları sakinleştirerek doğru ve bilinçli şekilde vatandaşlarımızı yönlendirmektir.? dedi.

Yenimahalle'de bulunan 65 mahalleden 5'er gönüllünün katılmasıyla kurulan gönüllü arama kurtarma timi olan YENAR, Yenimahallelilerin afetlere hazırlıklı olmaları ve acil durumlara bilinçli müdahale edilebilmesini amaçlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber