'Türkiye'nin Kadın Hikayeleri' kitap oldu

Samsun Valiliği, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle düzenlediği "Türkiye'nin Kadın Hikayeleri Samsun'da" isimli projeyi kitap haline getirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 23:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle düzenlenen "Türkiye'nin Kadın Hikayeleri Samsun'da" isimli proje kapsamında 81 ilden gelen başarılı rol model kadınların yaşamlarının ve hedeflerinin yer aldığı "81 İl, Kadın ve Hikaye" adlı kitap Samsun Valiliği tarafından bastırılarak yayımlandı.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, kitapla ilgili şu bilgileri verdi: "Türkiye'de Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarından itibaren kadının siyasi ve toplumsal hayattaki konumunun güçlendirilmesine yönelik adımlar atılmış, batılı ülkelerden çok önce seçme seçilme hakkı verilmiştir. Biz inanıyoruz ki; hep birlikte gerçekleştireceğimiz çalışmalarla kadınların ve kız çocuklarının yaşam kaliteleri yükselecek, böylelikle toplumun refahlığında olumlu değişiklikler olacaktır. Kadının başarısına odaklanan bu projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşarken, gelecekte daha da başarılı çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber