Çocuklara 'Nasrettin Hoca'lı öğütler

Adana'da polis, okulların açılmasına kısa bir süre kala çocuklara yönelik içinde tavsiyelerin yer aldığı Nasrettin Hoca figürlü broşürler hazırladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, okulların açılacak olması nedeniyle çocukların dışarıdaki tehlikelere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla üzerinde eşeğine ters binen Nasrettin Hoca figürünün bulunduğu broşürler hazırladı. Çocukların ilgisini çekmek için renkli olarak hazırlanan Nasrettin hoca figürlü broşürlerde şu öneriler yer aldı:

?Yabancı kişilerle konuşmayın, ailenizden habersiz herhangi bir yere gitmeyin. Tanımadığınız kişilerin aracına binmeyin. Üzerinizde fazla para ve değerli eşya bulundurmayın. Evden dışarıya çıktığınızda, nerede ve kiminle olduğunuzu mutlaka ailenize bildirin. Tanımadığınız kişilere kapınızı açmayın. Kalorifer dairesi, bodrum katı ve inşaat alanı gibi yerlere tek başınıza gitmeyin. Okul önlerinde, açıkta satılan yiyecek ve içecekleri satın almayın. Taşıtlara binerken ve inerken hareket halinde olmamasına dikkat edin. Hareket halindeki araçların, camından kolunuzu ve başınızı kesinlikle çıkarmayın. Bisikletle taşıt yoluna çıkmayın. Karşıdan karşıya geçerken, duran veya hareket halindeki araçlara dikkat edin. Aile büyükleri araç kullanırken emniyet kemeri takmadıklarında ve aşırı hız yaptıklarında onları uyarın.?

Hazırlanan broşürler, okullarda ve çocukların yoğun olarak bulunduğu yerlerde dağıtılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber