Burdur'da çiftçilerin zirai kredi borçları ertelendi

Burdur Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, ildeki çiftçilerin zirai kredi borçlarının ertelendiğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 23:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dallı, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin dolu, fırtına, sel, su baskını, yıldırım düşmesi, don ve kuraklık sebebiyle afete maruz kalan çiftçilerin bu yılki Ziraat Bankası'na ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan zirai kredi borçlarını 1 yıl süreyle faizsiz olarak erteleme kararı aldığını belirtti.

Bu yıl ürünler için beklenen yağışın yeterli olmadığını, bu nedenle kuraklık yaşandığını ifade eden Dallı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hükümet kuraklık yaşayan 60 ili, 1 Ocak 2012 tarihinde afet kapsamında desteklemeye aldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak Ramazan ayı içerisinde ilimizde de üreticilerimizin bu tür afetlere maruz kaldığını yetkililere bildirdik. Çiftçiler, 28 Eylül tarihine kadar il ve ilçe müdürlüklerine, Ziraat Bankası ya da Tarım Kredi Kooperatifi'ne müracaat ederek, gerekli işlemler yapıldıktan sonra, vadesi gelmiş, gelecek olan ya da bu yıl itibariyle geçmiş olan tüm zirai kredi borçları bir yıl süreyle ertelenecektir."

Muhabir: Volkan Poliçe

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber