Şehit yakınları kimlik tespiti çalışmalarının tamamlanmasını bekliyor

Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın ardından şehit olan askerlerin cenazeleri ve yakınlarından alınan kan örnekleri Ankara Keçiören'deki Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Patlama sonucu şehit olan askerlerin cenazeleri ve şehit yakınlarından alınan kan örnekleri, DNA incelemesi ve kimlik tespitinin yapılabilmesi için Afyonkarahisar Belediyesi'ne ait özel donanımlı cenaze aracıyla polis eskortu eşliğinde dün gece Ankara Keçiören'deki Adli Tıp Kurumu'na getirilmişti. Patlamada şehit olan 24 askerin cenazelerinin ailelere pazar günü teslim edileceği belirtildi. Daha önce DNA'sı tespit edilen Er Emre Yıldırım'ın ise ailesine teslim edildiği kaydedildi. Keçiören'deki Adli Kurumu'nda 3 ambulans hazır bekletiliyor.

Şehit aileleri de adli tıp kurumu önüne gelerek yetkililerden bilgi almaya çalışıyor. Türk Kızılayı ve Keçiören Belediyesi tarafından kurulan çadırda bekleyen aileler, gözleri yaşlı olarak kimlik tespit çalışmasının tamamlanmasını bekliyor.

Şehit Onur Dülger'in akrabası, Trabzonlu olan Onur'un cenazesinin tespit çalışmasının ardından Trabzon Akçabat'a götüreceklerini söyledi. Yetkililerin kendilerine yeterli bilgi vermediğini kaydeden Dülger'in akrabası, ??Yetkililer araştırmaların devam ettiğini ve hala kan örneği vermeyen aileler olduğunu söylediler. Tüm şehit ailelerinden kan örneği alındıktan sonra Onur'un cenazesinin bize teslim edileceği anlatıldı.'' şeklinde konuştu. Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada, kısa dönem askerlik görevini yapan 25 yaşındaki mimar Onur Dülger'in babasının işadamı olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber