Farklı kültürler Adıyaman'da buluştu

Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi ile İpek Yolu Kalkınma Ajansı tarafından ortaklaşa düzenlenen Avrupa Birliği destekli ?Grundtwig' projesi hayta geçirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Farklı ülkelerden 24 kişinin katıldığı eğitim semineri kapsamında kursiyerlere eğitimlerin yanı sıra Adıyaman, Gaziantep ve Şanlıurfa illerini kapsayan geziler düzenlenecek. 3-10 Eylül tarihleri arasında Isıas Otel'de gerçekleştirilen ?Yetişkin Eğitiminde Örgün Olmayan Eğitimi' konulu eğitim seminerine Almanya'dan 1, Romanya'dan 4, İtalya'dan 6, Macaristan'dan 6, Avusturya'dan 1, Polonya'dan 2 ve Türkiye'den 4 olmak üzere 24 kişi katılıyor. 18 bin euro bütçeli projeyi Adıyaman'da başlatmaktan ve farklı ülkenin insanlarını Adıyaman'da buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten İpek Yolu Kalkınma Ajansı Proje Koordinatörü Osman Sert, "Toplamda 20 tane Avrupa'dan gelen katılımcımız var. Herkes normalde örgün eğitim alabiliyor. İlköğretimde, ortaokulda, üniversitede gereken örgün eğitimi alıyor fakat yetişkin eğitimi dediğimiz Halk Eğitim Merkez'lerinde verilen eğitimlerden kimsenin haberi yok. Daha doğrusu bununla ilgili genel olarak bir bilgileri yok. Bu insanların burada bulunma amacı yetişkin eğitiminde nasıl bir yol izlenmeli? Ve bu yol nasıl olmalı? Bununla ilgili genel olarak. Bilgi sahibi oluyorlar. Dolayısıyla buradaki insanların çoğu doktora öğrencisi yada bu yolda ilerleyen öğretmen olacak öğretmen olabilecek niteliğe sahip insanlar." dedi.

Proje kapsamında verilen eğitimlerle ilgili bilgiler veren Ulusal Ajans'ın Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları eğitmeni Tuğba Çanşalı, " Çeşitli çalışmalar yapıyoruz, oyunlar yapıyoruz. Bunlarla farklı öğrenme yaklaşımları üzerinde duruyoruz. Çok eğeleniyorlar ama aynı zamanda çok fazlada şey öğreniyorlar. Özellikle bir takım bilgileri oyunlarla aslında öğrenebileceğimizi deneyimleyerek daha iyi öğreneceğimizi ve o bilginin çok daha kalıcı olacağını görüyoruz. Bu çalışma süresince." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber