Çocuklar 'Umut' projesiyle hayata umutla bakacak

Tatvanlı çocuklar, Tatvan Emniyet Müdürlüğü ve Bitlis İŞKUR Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen risk altındaki çocuklara yönelik 'Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı' projesi sayesinde hayata umutla bakacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Tatvan Emniyet Müdürlüğü ve Bitlis İŞKUR Müdürlüğü işbirliğiyle Tatvan'da hayata geçirilen PVC, Mobilya ve Kuaför kurslarını ziyaret etti. İncelemelerin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Vali Yurdakul, bu tür projelerin gençlerin yaşama kazandırılması ve mesleki niteliklere kavuşması açısından güzel çalışmalar olduğunu söyledi. Türkiye'nin temel sorununun işsizlik olduğuna dikkat çeken Yurdakul, şöyle konuştu:

"Bu projeleri çok önemli buluyorum. Çünkü ülkemizin temel sorunu işsizlik. Bundan daha önemli bir sorun da niteliksizlik. Dolayısıyla niteliksiz bir insanın, 'ben işsizim' demesi iktisadi anlamda işsizlik olmuyor. Bir nevi gizli işsizlik oluyor. Türkiye'nin bu temel sorununa el atan İŞKUR müdürümüze, bu ilçenin yöneticilerine, imkanı sağlayan iş yeri sahiplerine teşekkür ediyorum. Bu kursların tabanda gittikçe yayılmasını arzu ediyorum. Dileğimiz, gençlerin aldığı kursların, onları, meslek sahibi yapacak hale getirmesi." Vali Yurdakul, incelemelerin ardından, kursiyerlerle tek tek ilgilenerek sıkıntılarını dinledi.

Kurslarla ilgili bilgi veren İŞKUR Müdürü Alaattin Aslan ise kursların asıl amacının risk altında olan çocukları topluma kazandırmak olduğunu söyledi. Bu kapsamda Tatvan'da Kuaförlük, PVC ve Mobilya üzerine 3 ayrı kurs açtıklarını ifade eden, Aslan şöyle konuştu: ?Üç kursumuzun toplamında, 12 kişilik kurslar olmak üzere 36 kursiyerimiz var. Bu kursiyerlerimiz bir yandan meslek edinirken, diğer yandan evde boş oturmak yerine ileride işlerine yarayacak olan meslekler öğreniyorlar. Bu süre zarfında kursa giden kursiyerlere İŞKUR müdürlüğümüz tarafından bu kursiyerlerin sağlık ve meslek hastalığı sigortaları karşılanacak. Bunun yanında, yine bu kursiyerlerimize günlük 20 TL ücret verilecektir. 3 ayın sonunda ise kursiyerlerimize sertifika vereceğiz.?

Kursiyerler ise kendilerine çalışma imkanı sağlayan Tatvan Emniyet Müdürlüğü ve Bitlis İŞKUR Müdürlüğü'ne teşekkür ettiler. Kurs ziyaretlerinde Vali Yurdakul'a; İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Enver Aydın, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Bitlis İŞKUR Müdürü Alaattin Aslan, Tatvan Emniyet Müdürü Engin Öztürk, Tatvan Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber