Yeni öğretim yılında öğretmenler için yenilikler

Haber Giriş : 02 Eylül 2005 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nokta tayin uygulaması: Öğretmenler artık atama yapılırken il emrine verilmeyecek, doğrudan okula yönlendirilecek. Genç öğretmenler, merkeze değil, kırsal kesimlere gönderilecek. Öğretmen adayları, bakanlığın duyurduğu ihtiyacı olan okullardan kendisine en uygun 10 okulu tercih edecek, bunlardan birine yerleştirilecek.

Kariyer sistemi: Öğretmenler, aday öğretmen, öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olarak dört ayrı aşamadan geçecek. Kademeler arası geçişler sınavla yapılacak. Başöğretmenin maaşı ile aday öğretmenin maaşı farklı olacak. Enstitü mezunu olan kıdemli öğretmenler ise bu sistemden faydalanamayacak. KPSS'de öğretmenler için alan sorularına ağırlık verilecek.

Öğretmen de taşınacak: Kırsal kesimde yaşayan öğrenciler için uygulanan taşımalı eğitim sistemi bu yıl öğretmenler için de kullanılacak. Ders saati az olan öğretmenler, öğretmen ihtiyacı olan okullara götürülecek.

Okul müdürü: Öğrencinin başarısızlığından sorumlu tutulacak olan okul müdürlerinin performansı ÖSS ve OKS sonuçlarıyla ölçülecek. Müdürlerin atama ve yer değiştirme işlemleri öğrencilerinin sınav ve derslerdeki başarılarına göre yapılacak.

Bilgisayar: Bilgisayar kullanmasını bilmeyen öğretmen zor durumda kalacak. Çünkü bakanlığın tüm yazışmaları, sınav işlemleri ve idari hizmetler bilgisayar üzerinden yapılacak.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber