Gökçek: Dikmen Vadisi'ndeki gecekondular yakın zamanda yıkılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisi'nde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin mutlaka gerçekleştirileceğini, yasaların uygulanarak, 4. ve 5. etapta bazı ideolojik ve yasa dışı grupların işgali altındaki gecekonduların yakın bir tarihte mutlaka yıkılacağını söyledi. Başkan Gökçek basın mensuplarının sorusu üzerine Dikmen Vadisi'nin ilk 3 etabında olduğu gibi 4. ve 5. etabının da Türkiye'ye örnek güzellikte bir bölge haline getirileceğini bildirerek, vadideki son gelişmelere açıklık getirdi. Bölgedeki vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Melih Gökçek, "Vatandaşlarımız, burada yasa dışı faaliyet gösteren örgütlerle işbirliği içerisinde olup, çalışmaları engellemeye kalkmasınlar ve cezaya maruz kalmasınlar." dedi.

DİKMEN, MAHKEMELER NEDENİYLE 3 YIL GECİKTİ

Başkent Ankara'nın çehresini değiştiren, vatandaşların yaşam kalitesini üst seviyelere taşıyan, estetik ve modern görünümüyle hayranlık uyandıran kentsel dönüşüm çalışmalarının en önemlilerinden biri olan Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm projesinin ilk 3 etabının tamamlandığını ifade eden Başkan Gökçek, şunları söyledi: "Özellikle yurt dışından misafirlerimiz geldiğinde, buraya götürüyoruz ve gezdiriyoruz. Gerçekten de hayranlıklarını gizlemiyorlar ve açıkça ifade ediyorlar. Yaklaşık 3 seneden beri de 4 ve 5. etaba başlamak istiyoruz. Önümüzde önce yasal mahkeme engellemeleri çıktı, bu mahkeme engellemelerini de 3 senede aştık ve bitirdik. Şu anda binin üzerinde hak sahibi olan vatandaş ile anlaştık. Bunlar haklarını bekliyorlar."

Vadideki son gelişmelere de açıklık getiren Başkan Gökçek, şuanda bölgede hak sahibi olmayan bazı vatandaşlar bulunduğunu ve yasaların bu kişilere Dikmen Vadisi'nden konut vermeye müsaade etmediğini belirterek, iki ayrı teklifte bulunduklarını ifade etti. Bölgedeki çalışmaları engelleyen ideolojik grupların kışkırtmasıyla buradaki insanların uygun fiyat ve vadeyle Doğukent'ten arsa veya TOKİ'den ev tekliflerinin ikisini de reddettiğini anlatan Başkan Gökçek, "Mutlaka ama mutlaka Dikmen Vadisi'nden istiyorlarmış. Hak sahibi olmadıkları için yasanın müsaade etmediğini söylediğimizde de 'Gelin bizi buradan atabiliyorsanız atın' cevabını veriyorlar" dedi.

BÖLGEYİ SAVAŞ ALANINA ÇEVİRECEKLERMİŞ

Başkan Gökçek, bölgede tapu tahsis belgesi olan binin üzerinde gecekonducuyla anlaştıklarını ve belediye ile anlaşmaya varan bu insanların büyük beklentiler içerisinde olduklarını, ancak yasalara uyarak hareket eden bu insanların belediye ile anlaşmalarına rağmen ideolojik grupların engellemeleri nedeniyle 3 seneden beri haklarını alamayarak 'sefilleri' oynadıklarını anlattı. Çalışmalara engel olan kişilerin ideolojik bir grup olduğunun altını çizen Başkan Gökçek, yakın bir tarihte gerçekleşecek olan yıkımlar öncesi Ankara dışındaki yasa dışı örgütler üyelerinden bölgeye takviyeler yapıldığını ve buradaki boşaltılmış evlere insanlar yerleştirildiğini söyledi. 'Duyumlarımıza göre evlere maalesef tüpler konuldu.' Özellikle polis gelip onları dışarıya çıkartmak istediği zaman o tüpleri patlatacaklar. Bölgeyi bir savaş alanı haline getireceklermiş. Öylesine bir hazırlıkları varmış' şeklinde konuştu. Başkan Melih Gökçek, "Bariyerler yaptılar. Her akşam lastikler yakıyorlar. Bütün Vadi, o lastik kokusundan bezdi. Bunların hepsini bu bahsettiğimiz militanlar yapıyor. Fakat devletimiz burayı tasfiye edecek. İnşallah 4. ve 5. etabı da tıpkı 1, 2 ve 3. etap gibi Türkiye'ye örnek güzellikteki bir bölge haline getireceğiz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin Başkent Ankara genelinde yaptığı onlarca kentsel dönüşüm projesi kapsamında on binlerce vatandaşla anlaşma sağladıklarını ancak Dikmen Vadisi'ndeki 200-300 kişiyle anlaşmaya varamadıklarını ifade eden Başkan Gökçek, bölgedeki vatandaşlara çağrıda bulunarak şöyle konuştu: "Artık gelin anlaşın diyemiyorum, çünkü son raddeye geldik. Biz burayı yıkacağız. Yıkarken vatandaşlarımdan istirhamım; oyuna gelmesinler, tahriklere kapılmasınlar. Bunlar tamamen marjinal ideolojik gruplar. Yasa dışı örgütler. Bu yasa dışı örgütlerle işbirliği yapıp, lüzumsuz yere kendileri de bu örgüt faaliyetleri içerisine girerek, cezaya maruz kalmasınlar. İstirham ediyorum, bu olayların dışında kalsınlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber