Bayraktar: Bizim alımımız fındık fiyatlarını yükseltti

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, üreticiyi tüccarın yanında yanlız bırakmamak için bir adım yüksek fiyat vererek piyasaya müdahale etmeye çalıştıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayraktar, "Bizim alımımız piyasaya çeki düzen verecektir. Geçen hafta fındık 3.60, 3.75 arasıydı. Biz alıma başlayınca 3.90, 4 lira denmeye başlandı." diye konuştu.

Bayraktar, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, fındık fiyatlarının günlük olarak değiştiğini söyledi. Geçen Pazartesi gününden bu yana fındık alımı yaptıklarını kaydeden Bayraktar, şunları söyledi: "Ciddi talepler var. Şu ana kadar geçen haftadan bu yana 20 ton fındık aldık. Bir çok kooperatif meseleyi algılayamadı. Önceden sıra alanların fındığını alıyoruz. Nakit hazırlamak anlamında randevu sistemi ile alım yapıyoruz. Bir iki gün önce sıra alınması gerekiyor. Daha çok önümüzdeki hafta talep olacağını düşünüyoruz. Gelen telefonlara bakacak olursak yoğun bir ilgi var."

Fındık fiyatlarının 3.70 ila 4.30 lira arasında gidip geldiğini anlatan Lütfü Bayraktar, "Geçen hafta fındık 3.60, 3.75 arasıydı. Biz alıma başlayınca 3.90, 4 lira denmeye başlandı. Fiyatlar yükseldi. FİSKOBİRLİK olarak 'piyasada oluşan rakamın üzerinde alım yapacağız' diyoruz öyle de yapıyoruz. Günlük piyasayı araştırıyoruz. Onun üzerine 10 ve 20 kuruş fark koyuyoruz. Öyle alım yapıyoruz. Üretici fındığı getirir, bu ilgi devam ederse fındık fiyatları bu yıl yukarı doğru yükselir." dedi.

Bayraktar, devletin doğrudan destek vermek yerine müdahale alımına yönelmesi gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber