Trafik şehitliğini gören sürücü ayağını gazdan çekiyor

Sakarya'nın Hendek ilçesinde, 47 yıl önce asit yüklü kamyona çarpan otobüste hayatını kaybeden 18 kişinin toplu mezarının bulunduğu 'Trafik Şehitliği', ziyaretçilerini etkiliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de her yıl meydana gelen trafik kazalarında binlerce kişi hayatını kaybediyor, on binlerce kişi de yaralanıyor. Kazaların büyük çoğunluğu sürücü hatalarından kaynaklanıyor. Ancak kazalardan ders alınmaması yeni kazaları beraberinde getiriyor. Sürücüler yollarda karşılaştıkları kazalardan etkilenip daha dikkatli davranabiliyor. Hendek ilçesi Akova Mahallesi D-100 karayolu üzerinde bulunan trafik şehitliği de yanından geçen araç sürücüleri üzerinde etki bırakıyor. Hikayesiyle duyanları etkileyen kaza, 11 Ağustos 1965'de meydana geldi. Ankara'dan İstanbul'a giden bir yolcu otobüsü, gece saatlerinde arıza nedeniyle yol kenarında park halinde bulunan asit yüklü kamyona çarptı. Çarpışmanın etkisiyle kamyonun kasasında bulunan asitler yol kenarındaki çukura döküldü. Asitlerin çıkardığı yangında yolcular telaşla ön kapı ve pencerelerden atladı. 25 kişinin öldüğü kazada otobüsten inerken asit dolu çukura düşen 18 kişi feci şekilde yaşamını yitirdi. Asitten tamamen yanan 18 kişinin cesedi, bulundukları yerde toplu mezar açılarak gömüldü.

Kaza sonrası ölenlerin yakınları, toplu mezarın bulunduğu alanı düzenleyerek trafik şehitliği yaptı. Köylüler de şehitliğin arkasında arsası bağışlanan yere hayırseverlerin desteğiyle cami yaptırdı. Camiye "şehitlik" ismi verildi.

Akova Mahallesi Muhtarı Orhan Karabulut, ölenlerin yakınlarının zaman zaman şehitliği ziyarete geldiğini söylüyor. Karayolunun kenarında bulunan şehitliğin yoldan geçen sürücülerin de dikkatini çektiğini kaydeden Karabulut; " Merak eden sürücüler durup bakıyor. Şehitlikte ölenlerden 17 kişinin isimleri ve doğum tarihleri yazıyor. Namaz kılmak için duranlar da ölenlerin ruhuna Fatiha okuyor. Şehitliğin bakımıyla biz ilgileniyoruz. Şehitliktekilerin hikayesi kazalardan ders alınması için bir örnek." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber