Telsizde ruhsat zorunluluğu kalktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kısa mesafe erişimli telsiz cihazları, kurma ve kullanma iznine ve telsiz ruhsatnamesine ihtiyaç olmadan kurulup, kullanılabilecek.

Bigi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) ''Kısa Mesafe Erişimli Telsiz (KET) Cihazları Hakkında Yönetmeliği'', Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik, kullanılması için frekans tahsisine ihtiyaç duyulmayan özel amaçlar için tahsis edilmiş frekans bandlarında ve güç limitlerinde çalışan, Kurum tarafından belirlenen teknik düzenlemelere uygun, kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından kullanılacak kısa mesafe erişimli alçak güçlü telsiz cihaz ve sistemlerini kapsıyor.

Yönetmeliğe göre, söz konusu kısa mesafe erişimli alçak güçlü telsiz cihaz ve sistemler, yönetmelikte belirtilen şartları karşılamak ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nca belirlenen teknik düzenlemelere uygun olmak kaydıyla telsiz ruhsatnamesi, telsiz kurma ve kullanma izni ile frekans tahsis ve tesciline gerek olmaksızın kurularak, kullanılabilecek.

Söz konusu cihaz ve sistemler, BTK tarafından izin verilmiş işletmeci veya kullanıcıların elektronik haberleşme cihaz ve sistemleri üzerinde herhangi bir zararlı elektromanyetik girişime neden olmadan ve anılan sistemlerin kullanımından kaynaklanan elektromanyetik girişimi kabul ederek kullanılmak zorunda olacaklar.

Yönetmelikle, 20 Mart 2010 tarihli ve 27527 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kısa Mesafe Erişimli Telsiz Cihazları (KET) Yönetmeliği yürürlükten kaldırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber